Formula 1

Kimin tönimä kuvaaja: Törkeää!

Julkaistu: , Päivitetty:

Kimi Räikkösen kumoon tönäisemä ranskalaiskuvaaja Paul-Henri Cahier on pöyristynyt suomalaistähden käytöksestä.

- Olin Juan Manuel Fangion (viisinkertainen maailmanmestari 1950-luvulla) kaveri. Olen tehnyt töitä suurten mestarien kanssa. Kukaan heistä ei ole koskaan käyttäytynyt näin törkeästi, Cahier puhisi maanantaina.

Räikkönen ja Cahier joutuivat törmäyskurssille sunnuntaina ennen formula ykkösten Silverstonen GP:n starttia. Räikkönen oli lähtöruudussa valmistautumassa kisaan, kun Cahier tuli kameroineen suomalaisen mielestä liian lähelle.

Kiukustunut Räikkönen tuuppasi kuvaajaa rintaan ja Cahier kaatui selälleen kameroineen.

- Jos olin hänen mielestään liian lähellä, miksei hän sanonut mitään? Kimi kävi päälle sanomatta sanaakaan, Cahier ihmetteli.

Ranskalainen sanoo olevansa surullinen siitä, että Räikkönen käyttäytyi niin ylimielisesti häntä kohtaan. Cahier teki tilanteessa mielestään vain työtään.

- Olen tehnyt tätä hommaa jo 40 vuotta, eikä mitään tällaista ei ole koskaan aiemmin sattunut minulle. Räikkösen käytös oli käsittämätöntä, Cahier sanoi.

Cahier ei loukkaantunut välikohtauksessa. Ranskalainen ei aio viedä asiaa millään tavalla eteenpäin tai vaatia Räikköseltä korvauksia, vaan on valmis kuittaamaan asian herrasmiesmäisellä kädenpuristuksella.

- Minä odotan sitä Kimiltä, en enempää enkä vähempää. Ottaisin hänen kädenpuristuksensa ilolla vastaan.

Katso Paul-Henri Cahierin ainutlaatuinen kuva tapauksesta tämän päivän Ilta-Sanomista!