Ajotauko kasvatti Buttonin menestysnälkää - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ajotauko kasvatti Buttonin menestysnälkää

Julkaistu: 25.1.2007 19:55

Jenson Button palasi kolmen kuukauden tauon jälkeen formula ykkösen rattiin Barcelonan radalla, jossa Honda-talli esitteli uuden RA107-ajokkinsa. Buttonin, tallin toisen kuljettajan Rubens Barrichellon ja tallipäällikkö Nick Fryn mukaan ajokki nähdään ensi kaudella gp-kisojen kärkitaistoissa.

- Tallin sisäinen henki ja itseluottamus ovat minusta ykkösasiat ensi kautta ajatellen. Tunnelma on rakentunut pikku hiljaa viime kauden puolivälistä lähtien, Button hehkutti tallissa kytevää menestysintoa.

Tallin henki on noussut parantuneen kilpailukyvyn ansiosta. Tallipäällikkö Fryn mukaan entinen BAR-talli on Hondan omistuksessa päässyt vihdoin voimavaroiltaan sille tasolle, että se kykenee kehittämään autoa läpi vuoden ja pysymään siten kärkitallien vauhdissa koko kauden, eikä vain osaa kaudesta kuten aiemmin.

- Saimme tuulitunnelin viime kauden puolivälissä. Se näkyi jo loppukaudella hyvinä tuloksina. Myös muut auton rakentamisessa käyttävät tilat ja laitteet ovat kohentuneet. Meillä on nyt paljon sellaista, jota ei aiemmin ollut, mutta kilpailevilla talleilla oli, Fry totesi.

Vuosi sitten talli sijoittui MM-sarjassa neljänneksi. Kauden ainoa kärkisija irtosi Unkarissa, kun Button ajoi ensimmäisen gp-voittonsa uransa 113 MM-osakilpailussa. Kauden jälkeen Button oli marras- ja joulukuun toipilas, kun karting-kisassa saatu tälli aiheutti hiusmurtuman kylkiluuhun.

- Kylkeen sattui joka kerta, kun yritin tehdä jotakin, joten pidin kunnon tauon. Joulun jälkeen kylki alkoi olla kunnossa, joten aloin taas kuntoilla. Olin vuoden vaihteessa kahdeksan päivää Lanzarotelle ja treenasin kovaa. Sen jälkeen harjoittelin viime viikon Monacossa, Button kertaili.

- Saattaa olla, että kunnon tauko ajamiseen silloin tällöin tekee vain hyvää. Olen ajanut formula ykkösissä seitsemän vuotta jokseenkin ilman taukoja. Nyt kun istuin autoon, tuntui kuin olisin tullut kotiin, 27-vuotias Button kertaili tuntojaan.

Honda, kuten muutkin F1-tallit on syksyn ja talven kuluessa keskittynyt testaamaan ensi kaudella käytössä olevia Bridgestonen renkaita, jotka ovat kaikille samanlaisia. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä kestäviä kuin viime kauden renkaat.

- Näiden renkaiden kanssa täytyy ajaa tasaisesti. Joillekin kuljettajille se voi olla vaikeaa, sillä se ei sovi heidän tyyliinsä. Olen sikäli onnekas, että minun ajotyyliini nämä renkaat sopivat, Button sanoo.

Hondan uuden auton neitsytajon Barcelonan radalla ajanut Barrichello oli tyytyväinen ajokkiin.

- Uudistunut ohjaus sekä muutokset jousituksen geometriaan sopivat paremmin nykyrenkaille. Myös muutokset voimansiirron ohjauksessa auttavat ottamaan kaiken irti renkaista, Barrichello kiitteli.

Button oli viime vuonna kuljettajien MM-sarjassa kuudes ja Barrichello seitsemäs.

(STT-Reuters)

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta