Formula 1

Testipätkä innoitti Massan uhittelemaan: Ajaisin vaikka kaksi kisaa putkeen!

Julkaistu:

Felipe Massa palasi F1-auton rattiin Ferrari-tallin omalla testiradalla maanantaina.

Brasilialainen Massa loukkaantui vakavasti kesällä Unkarin GP:ssä saatuaan edellä ajaneesta autosta irronneen kappaleen silmäkulmaansa, jonka jälkeen hän törmäsi radan turvavalliin.

Unkarin GP:n onnettomuudessa Massan päähän tullut murtuma vaati leikkaushoitoa.

Operaation jälkeen Massa on toipunut nopeasti ajokuntoon. Maanantaina hän istui Ferrarin vuoden 2007 F1-auton rattiin ja ampaisi italialaistallin omalle Fioranon testiradalle.

Massa ajoi ensin yhden kierroksen saadakseen autoon tuntumaa ja käväisi sitten varikolla ennen kuin alkoi kunnolla hakea tuntumaa formula ykkösellä ajamiseen.

- Se meni hyvin. Tuntui kuin onnettomuutta ei olisi koskaan ollutkaan, Massa kertasi.

Unkarin onnettomuuden jälkeen oli aluksi pelkoja, ettei brasilialaisen näkökyky palautuisi ennalleen. Massa sai luvan ajaa F1-autoa käytyään lauantaina Pariisissa Kansainvälisen autoliiton FIA:n lääkäreiden tarkastettavana, eikä testissä ilmaantunut minkäänlaisia ongelmia.

- Näön suhteen ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Olisin valmis ajamaan vaikka pari kisaa putkeen, Massa totesi Gazzetta dello Sportille.

Vaikka Massa on jo siinä kunnossa, että pystyy ajamaan F1-autoa, Ferrari-talli on vakuuttanut, ettei brasilialainen kisaa vielä Abu Dhabin GP-kilpailussa marraskuun alussa.