Formula 1

Toyotan vuoro esitellä kauden 2008 auto

Julkaistu:

Kaizen eli jatkuva parannus Toyotan formula 1 -tallin tavoite. Talli esitteli torstaina Kölnissä uuden TF108 -autonsa ja ilmoitti kaasuttavansa sillä kohti taistelua osakilpailuvoitoista ja maailmanmestaruudesta.

- Tehtaalla kaikki ovat motivoituneita ja tekevät töitä mahdollisimman kovaa, silmissään aina kaizen, jatkuva parannus, tallin puheenjohtaja Tadashi Yamashina iloitsi.

Kohti kaizenia Toyotaa vievät yhtiön viralliset periaatteet: innovaatioiden rohkaiseminen ja haasteellinen henki. Toyotan toimintamalliin kuuluu myös genchi genbutsu eli lähteelle meneminen. Tämä tarkoittaa tallin edellisen auton TF107:n huolellista analysointia.

- Vuonna 2007 tuloksemme ei ollut sitä mitä sen pitäisi olla, joten meillä oli heikkouksia. TF108:n kehittämisen tavoitteina olivat aerodynaaminen tehokkuus ja ajettavuus, toimitusjohtaja Pascal Vasselon taustoitti.

TF108:n tärkeimmät uudistuksen ovat entistä pitempi akseliväli, parannettu aerodynamiikka, uudistettu jousitus ja uusi vaihdelaatikko. Tallin omien testien mukaan uusi auto on selkeästi viimekautista nopeampi.

- Entistä pitempi akseliväli lisää vakautta, mutta antaa myös enemmän mahdollisuuksia aerodynamiikan kehittämiselle. Aerodynamiikan valmistusfilosofia TF108:n kohdalla on koko paketin optimointi, Vasselon paalutti.

- Perimmäinen tavoitteemme on tietysti palkinpallin keskimmäinen koroke. Olemme formula ykkösissä voittaaksemme ja haluamme tehdä sen pian. Kauden 2008 tavoitteemme on selvä tulosparannus, koska emme olleet tyytyväisiä tuloksiimme viime vuonna, Yamashina valaisi.