Formula 1

Espanjan GP: Webber valtasi paalupaikan - Kovalainen 20:s

Julkaistu: , Päivitetty:

3. AIKA-AJOJAKSO:

Red Bull oli Espanjan GP:n aika-ajoissa aivan omaa luokkaansa. Paalupaikan valtasi lopulta Mark Webber ennen tallikaveriaan Sebastian Vetteliä ja McLarenin Lewis Hamiltonia.

Ferrarin Fernando Alonso lähtee sunnuntaiseen kisaan ruudusta neljä ja McLarenin Jenson Button ruudusta viisi.

Michael Schumacher sai ensimmäistä kertaa otettua niskalenkin tallikaveristaan Nico Rosbergista ajamalla kuudenteen ruutuun. Suomalais-saksalainen Rosberg ajoi tavallista vaisumman aika-ajosession ja starttaa kauden viidenteen osakilpailuun kahdeksannesta ruudusta.

Rosbergin edelle ehti myös Renault'n Robert Kubica. Ferrarin Felipe Massa ja Sauberin Kamui Kobayashi täydentävät kympin kärjen.

2. AIKA-AJOJAKSO:

Ei mitään uutta Barcelonan rintamalta: Red Bullin Mark Webber ja Sebastian Vettel kellottivat parhaat kierrosajat Espanjan GP:n toisella aika-ajojaksolla.

Ja kas kummaa, Red Bullien perässä McLarenin Jenson Button ja Lewis Hamilton seurasivat kuin hai laivaa sijoilla kolme ja neljä.

Kotiyleisönsä edessä ajava Ferrarin Fernando Alonso oli viidenneksi nopein ja pidennetyn akselivälin ansiosta selvästi uutta ryhtiä ajamiseensa saanut Michael Schumacher kuudenneksi nopein.

Nico Rosbergin rukkaseen Mercedeksen tekemät päivitykset eivät sen sijaan istu erityisen hyvin, sillä suomalais-saksalainen selvisti päätösjaksolle vasta nipin napin ollen kymmenes. Myös Ferrarin Felipe Massa on ajamassa vaisua aika-ajosarjaa. Brassi oli kakkosjaksolla vasta yhdeksäs.

Kolmannelta jaksolta karsiutuivat Adrian Sutil (lähtöruutu 11), Pedro De La Rosa (12), Nico Hulkenberg (13), Vitali Petrov (14), Sebastien Buemi (15), Jaime Alguersuari (16) ja Vitantonio Liuzzi (17).

1. AIKA-AJOJAKSO:

Red Bullit pitivät odotetusti ripeintä vauhtia Espanjan GP:n aika-ajojen avausjaksolla. Aussikuski Mark Webber surrasi parhaan kierrosajan (1:21.412) ennen tallikaveriaan Sebastian Vetteliä (+0,268).

Aivan kuten 3. harjoituksissakin, Red Bullin kannassa tulivat McLarenin Lewis Hamilton ja Jenson Button.

Heikki Kovalaisen Lotus-talli sai arvokasta tv-näkyvyyttä, kun Kovalainen ja Jarno Trulli lähtivät jaksolla ensimmäisinä kaksin radalle. Trulli päihitti Kovalaisen heti alkajaisiksi, eikä asetelma muuttunut jakson viimeisillä sekunneillakaan, vaikka Kovalainen onnistuikin puristamaan parhaan aikansa (1:24.748) viime hetkillä.

Sekä Kovalainen että Trulli karsiutuivat toiselta jaksolta ja starttaavat sunnuntaiseen kisaan ruuduista 19 (Trulli) ja 20 (Kovalainen).

Lotus-parin lisäksi ajo tyssäsi avausjaksoon pahasti pettäneellä Williams-kuski Rubens Barrichellolla, Timo Glockilla, Lucas di Grassilla, Karun Chandhokilla ja Bruno Sennalla.