Formula 1

Tuplamestari Häkkinen varoittelee Schumacheria

Julkaistu: , Päivitetty:

Formulaväki on innoissaan legendan mahdollisesta paluusta, mutta Mika Häkkiseltä liikenee Michael Schumacherille myös muutama varoituksen sana.

Schumacheria ei ole nähty F1-autolla tositoimissa sitten vuoden 2006, eikä viisi vuotta aiemmin formula ykkösistä eläköitynyt kaksinkertainen maailmanmestari Häkkinen näe alati kiihtyviä paluupuheita läpihuutojuttuna, edes lajin menestyneimmälle.

- Jos hän palaa kilpailuihin, hänen koko elämänsä muuttuu. Silloin hänen täytyy jälleen omistautua täysin kilpaurheilulle ja formula ykkösille, mutta se ei takaa hänelle enää menestystä, Häkkinen varoitteli Motorsport Totalin haastattelussa.

- Sitä paitsi Michael on kolme vuotta vanhempi, kuin edellisessä kisassaan.

Häkkisen kehottaa Schumia harkitsemaan paluutaan todella tarkoin.

- Tärkein kysymys on, mitä hän siitä saa, jos hän palaa.

Shumacher on jo voittanut formula ykkösissä kaiken mahdollisen, muun muassa ennätykselliset seitsemän MM-titteliä. Hänet muistetaan yhtenä lajihistorian parhaista kuskeista. Se kaikki voi kuitenkin vesittyä, jos Schumacher palaa, eikä menesty.

- Vain hän voi tehdä päätöksen, mutta jos minä olisin 41-vuotias seitsenkertainen maailmanmestari jonka pitäisi muuttaa seuraavat vuotensa tuolla tavoin, minä sanoisin ei, Häkkinen linjasi.

- Mutta ehkä Michael on erilaisessa tilanteessa, ehkä formula ykkösissä ajaminen on edelleen hänen unelmansa.

Siltä vahvasti näyttää. Esimerkiksi F1-moguli Bernie Ecclestone pitää paluuta jo koko lailla varmana.

- En tiedä sitä aivan varmaksi, mutta olisin yllättynyt, jos Michael ei ajaisi heillä ensi kaudella, Ecclestone sanoi The Timesille.

Saksassa Schumacherin paluun uskotaan olevan kiinni enää terveystarkastuksissa. Näillä näkymin Schumin niskan kuntoa on tarkoitus kartoittaa testeissä, joissa legenda saisi alleen GP2-luokan auton.

Bild-lehden mukaan testit voitaisiin ajaa Abu Dhabissa, josta tuleva sijoitusyhtiö Aabar omistaa 30 prosenttia Mercedes GP:stä.