Formula 1

Prodrive ei aja F1-luokassa 2008

Julkaistu: , Päivitetty:

F1-luokan MM-sarjassa ajaa myös ensi kaudella 11 tallia. Sarja 12:nneksi talliksi tuloillaan ollut Prodrive tiedotti perjantaina lykkäävänsä suunnitelmaansa oikeuskiistan ja epävarman markkinatilanteen vuoksi. Prodriven ajokit olisivat rakentuneet McLaren-Mercedesin kalustolle ja moottoreihin.

- Olemme 18 viime kuukauden aikana panostaneet huomattavasti auto- ja moottorisopimukseen McLaren-Mercedesin kanssa sekä lajille uuden sponsorin varmistamiseksi. Siksi oli erityisen ikävää, että aikeemme pysähtyi oikeuskiistaan, Prodrive tiedotti.

Prodriven tallipäällikkönä toimii entinen BAR- ja Benetton-pomo David Richards. Prodrive tarrasi MM-sarjaan 12. tallin paikkaan viime vuonna, kun Kansainvälinen autoliitto FIA valitsi sen 22 ehdokkaan joukosta. Prodriven hetken jo melko varmalta näyttänyt osallistuminen kaatui Williams-tallin nostamaan kanteeseen. Williams kokee ns. asiakastallit uhkaksi omalle tulevaisuudelleen.

Prodriven budjetti arvioitiin noin 75 miljoonaan dollariin, kun suuremmat F1-tallit pyörivät useamman sadan miljoonan dollarin budjeteilla. Prodrive totesi perjantaina, että tallin koko liikeidea perustui sille, että ns. asiakasautot hyväksyttäisiin ensi kauden MM-sarjassa.

- Tavoitteemme on edelleen F1-luokkaan osallistuminen, Prodrive tiedotti.