Formula 1

Kimi Räikkönen hyppää aivan uudenlaisen haasteen kimppuun

Julkaistu: , Päivitetty:

Vielä vajaa viikko. Sitten Kimi Räikkösellä on edessään täysin aiemmista kokemuksista poikkeava ajourakka.

Lumella ja asvaltilla Räikkönen on ralliautoa jo käskyttänyt, mutta Jyväskylän MM-rallissa alla on ensimmäistä kertaa soratie. Se on automiehelle uusi haaste.

- Se tulee olemaan ihan jotain muuta. Olen ajanut jo muutaman rallin, mutta ne ovat olleet Suomen MM-ralliin verrattuna seuratason kisoja, Räikkönen tuumaili Unkarin GP:tä edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Räikkönen odottaa starttiaan innolla, mutta ymmärtää myös realiteetit. Mikko Hirvosen, Sebastien Loebin ja kumppaneiden haastamisesta on turha haaveilla.

Toistaiseksi lyhyen, mutta intohimoisen rallitaipaleensa ensimmäisestä MM-etapista Räikkönen ei odottele kuuta taivaalta. Eikä ole tarvekaan, kaikesta kohusta, huhuilusta ja päivä päivältä lähestyvästä Ferrari-syrjäytyksestä huolimatta F1 on edelleen Räikkösen leipätyö. Ainakin tämän kauden loppuun asti.

- Lähden vain pitämään hauskaa ja toivottavasti selviämme maaliin asti. Se olisi mukavaa, Räikkönen ennakoi ensi viikon torstaina Killerin erikoiskokeella starttaavaa Jyväskylän MM-rallia.