Formula 1

Ferrari-pomo sivalsi McLarenia

Julkaistu: , Päivitetty:

Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo ei malttanut olla kääntämättä veistä McLarenin tallipäällikön Ron Dennisin selässä vielä kerran, kun autotehdas piti vuoden päättäjäistilaisuuden Maranellossa eilen. Montezemolo otti tilaisuudessa puheeksi McLarenin anteeksipyynnön, kun brittitalli myönsi aiempien kiertelyjen jälkeen Ferrarilta saatujen vakoilutietojen sittenkin päätyneen tiimin kulkupeleihin.

- Olihan se ruma tapaus, joka on nyt vain parempi unohtaa. McLarenin lähettämä anteeksipyyntö on lopullinen todiste siitä, että joku on valehdellut, Montezemolo sanoi.

Sen jälkeen pääjohtajalta kysyttiin, onko hän ollut yhteydessä Dennisiin McLarenin katumusilmoituksen jälkeen.

- En, mutta hänhän on Jean Todtin kavereita. Ehkäpä Dennis ottaa vielä yhteyttä Jeaniin, Montezemolo viittasi vieressään istuvaan tallipäällikkö Todtiin, jonka suhteet Dennisiin eivät ole erityisen lämpimät.

Montezemolo kutsui samaan hengenvetoon Ferrarille kylään englantilaisen kopioyrityksen työntekijän, joka paljasti koko F1-vakoiluskandaaliin.

- Ilman tätä kopiotyöntekijää emme olisi päässeet jyvälle asiasta. Siksi kutsumme hänet Mugellon radalle ja sen jälkeen vieraaksi tehtaallemme, Montezemolo sanoi.

Muuten Montezemolo säteili tyytyväisyyttä tallinsa toimintaan. Hän totesi, että jos jossain asiassa Ferrarilla on pullat hyvin uunissa, niin se on kuljettajapuolella. Ferrari-pomo totesi myös, ettei Fernando Alonso ole tallin hankintalistalla. Asiaan epäsuorasti liittyen Montezemolo sanoi Räikkösen tehneen hänellekin selväksi, että suomalaiskuski viihtyy tiimissä enemmän kuin hyvin ja haluaa päättää GP-uransa Ferrarilla.