Formula 1

Kovalainen: Räikkönen on mestarisuosikki

Julkaistu:

Talven ensitestit tiistaina ajaneella Heikki Kovalaisella ei ole vaikeuksia nimetä formula ykkösten ensi kauden maailmanmestarisuosikkia.

- Kyllähän Räikkösen Kimi on varmasti suurin suosikki. Fernando Alonsokin on vahva, jos McLaren saa autonsa toimimaan. Myös Felipe Massa voi olla hyvä, Kovalainen sanoi IS Urheilulle eilen Barcelonan ratavarikon pimentyneessä illassa.

Renault'n suomalaispilotti arvelee, että Ferrarilla on pieni etu puolellaan ainakin alkukaudella, koska italialaistalli on jo monta vuotta tehnyt autonsa rakentamisessa yhteistyötä Bridgestonen kanssa. Renault käytti eilen Bridgestonen renkaita ensimmäistä kertaa.

- Uskon ja toivon, että saamme Ferrarin etumatkan kiinni kauden edetessä, Kovalainen jatkoi.

Kovalainen sanoo olevansa tyytyväinen, jos tulokaskausi sujuu koko ajan nousujohteisesti.

- Haluan päästä maaliin ensimmäisessä kisassa ja muutenkin kaudelle hyvän alun. Voitto tulee jos on tullakseen. Siitä en ota minkäänlaista stressiä. Mestaruudesta on tässä vaiheessa ihan turha puhua.

Kovalainen uskoo vauhtinsa kohentuvan muun muassa sen takia, että hän pääsee vihdoin säätämään Renault'n F1-ajokkia omien mieltymystensä mukaisesti.

- Näissä talvitesteissä pääsen ensi kertaa säätämään autoa kunnolla. Koko tämä vuosi testikuskina oli käytännössä pelkkää rengastestiä, Kovalainen muistutti.