Formula 1

Kisa kierros kierrokselta

Julkaistu:

Viimeinen kierros: Räikkönen on mestari! Loistava suoritus!

Kaksi kierrosta jäljellä: Nico Rosberg ohittaa Kubican ja nousee neljänneksi.

Kolme kierrosta jäljellä: Eipä olisi uskonut. Mestaruus tulossa Räikköselle.

Neljä kierrosta jäljellä: Räikkönen johtaa edelleen. Hamiltonilla on matkaa kuutossijaan 14 sekuntia, joten hän ei pysty nousemaan.

Viisi kierrosta jäljellä: Räikkönen edelleen johdossa. Mestaruus tulossa!

64 kierros: Räikkönen johtaa. Hamilton nousee seitsemänneksi. Se ei vielä riitä: hänen tulisi päästä sijalle viisi päästäkseen mestariksi. Seitsemän kierrosta jäljellä.

63 kierros: Räikkönen johtaa. Tällä menolla mestaruus tulee yhden pisteen erolla! Kisaa jäljellä kahdeksan kierrosta.

61 kierros: Nico Rosberg ohitti Heidfeldin, mutta joutui päästämään saman tien Kubican ohitseen. Nico on nyt sijalle viisi.

60 kierros: Räikkönen johtaa ja on edelleen kiinni mestaruudessa. Massa toisena, Alonso kolmantena ja Hamilton yhdeksäntenä.

58 kierros: Kubica varikolle, joten Alonso nousee nyt kolmanneksi. Mestaruuteen se ei riitä. Hamilton ajaa kisan nopeimman kierroksen, mutta se ei paljon taida miestä lämmittää. Tämän mestaruudenhan piti olla kirkkaasti hänen heiniään. Onneton loppukausi britille.

56 kierros: Hamilton varikolle. Taas nopea pysäys, tulee radalle sijalle yhdeksäntenä.

55 kierros: Räikkönen johtaa nyt Massaa kolmella sekunnilla. Kolmantena on Kubica, lähes 40 sekunnin päässä. Alonsoon eroa on jo 48,2 sekuntia.

54 kierros: Kimi Räikkönen on kiinni maailmanmestaruudessa. Hän johtaa Brasilian GP:tä. Toisena on Felipe Massa, neljäntenä Alonso. Lewis Hamilton on sijalla 8, joten jos näillä mennään loppuun saakka, Räikkönen on mestari.

53 kierros: Räikkönen varikolle! Kimi tulee radalle Massan edelle! Räikkönen johtaa ja on matkalla mestariksi. Massa tosin joutui vähän hidastamaan, jotta Kimi pääsi edelle.

52 kierros: Alonso varikolle sijalta kolme.

51 kierros: Räikkösen ja Massan ero ennen Kimin pysähdystä 24,7 sekuntia. Kimi jatkaa edelleen radalla.

50 kierros: Räikkönen on nyt ykkösenä ja ajaa varmasti muutaman nopean kierroksen ennenkuin tulee varikolle. Ja ettei vaan tulisi sieltä ulos Massan eteen...

49 kierros: Räikkösen ero Massaan 1,4 sekuntia. Nyt Massa tulee varikolle.

46 kierros: Jos maaliin tullaan tässä järjestyksessä loppupisteet ovat Alonso 109, Räikkönen ja Hamilton 108 pistettä. Räikkösen ja Alonson ero tällä hetkellä 35,7 sekuntia.

46 kierros: Kovalaisen ulosajon syy on todennäköisesti takarenkaan puhkeaminen.

45 kierros: Hamilton nyt kahdeksantena ja lähestyy seitsemäntenä ajavaa Trullia. Massa ja Räikkönen edelleen aivan peräkkäin.

44 kierros: Massa tekee ajovirheen mutkassa. Räikkönen on ihan Massan perässä.

43 kierros: Yhtä Williamsin mekaanikkoa viedään paareilla. Hän loukkaantui, kun japanilaiskuljettaja Nakajima osui häneen varikolle tullessaan.

42 kierros: Kisan keskeyttänyt Kovalainen kävelee tv-kuvissa kohti varikkoa. Massa ja Räikkönen edelleen kärjessä. Barrichello joutui keskeyttämään moottorin räjähdettyä.

41 kierros: Pääsuoralla savuaa. Barrichellon auton moottoria on ilmeisesti sammutettu varikolla.

40 kierros: Räikkösen ja Alonson välinen ero on nyt 27,7 sekuntia. Räikkönen on toisena ja Alonso kolmantena.

39 kierros: Kubica putosi stoppinsa jälkeen seitsemäntenä. Hamilton on yhdeksäntenä.

38 kierros: Massan ja Räikkösen ero on nyt 2,3 sekuntia. Kubica tulee varikolle kolmantennelta sijalta. Stoppi kesti 5,7 sekuntia.

37 kierros: Heikki Kovalainen ajaa ulos perä edellä. Kovalainen oli tähän mennessä tullut kaikissa kisoissa maaliin asti.

36 kierros: Lewis Hamilton tulee toista kertaa varikolle sijalta yhdeksän. Taas erittäin nopea pysähdys. Kisa on jo puolivälissään.

35 kierros: Massan ja Räikkösen ero kärjessä on 2,1 sekuntia. Räikkönen on saavuttanut Massaa viime kierroksilla.

33 kierros: Kubica ohitti Alonson. Räikkönen on toisena ja Alonso neljäntenä. Näillä tuloksilla Räikkönen voittaa mestaruuden, koska hänellä on enemmän osakilpailuvoittoja!

30 kierros: Maaliin matkaa 41 kierrosta. Hamilton sijalla 12. Ferrarit menevät kärjessä vakuuttavasti. Jos maaliin tullaan tässä järjestyksessä, mestari on Alonso. Jos Massa päästää Räikkösen ykköseksi ja Alonso pysyy kolmantena, mestari on Räikkönen.

Williamsin Nakajima ajaa ensi kisassaan varikolle ja osuu kolmeen mekaanikkoon! Eivät sentään taida loukkaantua pahemmin.

28 kierros: Massa ja Räikkönen saavat kohta Hamiltonin kierroksella kiinni. Hamilton nyt sijalla 11.

25 kierros: Heidfeld varikolle. McLarenilta kerrotaan, että Hamiltonin autoa piinannut vaihteistovika on saatu korjattua. Massa johtaa Räikköstä nyt 3,2 sekuntia, mutta Ferrarit kiitävät näköetäisyydellä toisistaan. Milloinkahan Massa ymmärtää siirtyä pois Räikkösen tieltä? Super Agureilla vähän mättää: molemmat autot töytäisivät samalla kierroksella varikolle.

24 kierros: Järjestys; Massa johtaa, Räikkönen toisena. Nick Heidfeld kolmantena ennen Alonsoa, mutta Heidfeld ei ole vielä ehtinyt piipahtamaan varikon puolella.

23 kierros: Hamilton varikolle. Nopea pysähdys, vain reilut viisi sekuntia. Sijoitus ennen pysähdystä 10:s. Talli kertoo, että Hamiltonin ongelmat liittyvät vaihteistoon.

22 kierros: Alonso varikolle. Stoppi kestää 8,7 sekuntia. Jenson Button on keskeyttänyt.

21 kierros: Räikkönen tulee varikolle. 9,1 sekunnin pysähdys, se on pitkä. Arvion mukaan tällä bensalla mennään 29 kierrosta. Järjestys nyt Alonso-Massa-Räikkönen.

20 kierros: Massa varikolle, Räikkönen johtaa!

17 kierros: Massa ajaa kisan nopeimman kierroksen. Alonso on nyt jäänyt kärjestä jo 12,7 sekuntia. Massan ja Räikkösen ero pysyy kahdessa sekunnissa. Heikki Kovalainen on tällä hetkellä sijalla 19. Tapahtumia riittää. Hamilton yrittää hurjasti nousta.

16 kierros: Tällä kierroksella Hamilton ohitti Williamsin Nagajiman. Sijoitus nyt 11. Jos Kimi voittaa kisan, Hamiltonille riittää mestaruuteen viides sija. Alonson pitää olla Kimin voittaessa toinen, jos aikoo mestariksi.

14 kierros: Kärkikaksikko menee karkuun Alonsosta, Massa edelleen ykkösenä. Omituisesti pudonnut Hamilton nousee taas hurjasti ja on nyt jo sijalla 12. Nico Rosberg on seitsemäntenä.

12 kierros: Kärkikolmikon takana neljäntenä Kubica, viidentenä Webber. Hamiltonin sijoitus nyt 16:s.

11 kierros: Hamilton menee taas hiljaa. Autossa on jotain vialla. Hamilton putoaa taas. Alonson ero kärkeen kasvaa koko ajan, nyt sitä on jo runsaat yhdeksän sekuntia.

9 kierros:Massa johtaa 1,6 sekunnilla Räikköseen. Alonso kolmantena, eroa jo yli kahdeksan sekuntia.

7 kierros: Hamiltonin kone hyytyy hetkeksi! Hän matelee jonkin matkaa mutta pystyy jatkamaan. Nyt sijoitus on 18:s.

5 kierros: Hamilton nousee kuudenneksi, ohittaa Heidfeldin.

3 kierros: Massa on Räikköstä 1,1 sekuntia edellä. Alonsoon eroa on 3,7 sekuntia Massasta.

2 kierros: Massa-Räikkönen-Alonso kärjessä. Jos näin tultaisiin maaliin saakka, Alonso olisi mestari.

1 kierros: Yamamoto ajoi päin Fisichellaa. Yamamoto keskeyttää, auto ihan romuna. Hamilton noussut seitsemänneksi. Kärjessä Massa ja Räikkönen. Alonso kolmantena.

Startti: Massa työntyi Hamiltonin eteen ja Räikkönen pääsi kakkosruudusta lähteneen Hamiltonin ohi. Hiukan myöhemmin Hamilton ajaa ulos. Tilanne startin jälkeen: Massa johtaa, Räikkönen toisena, Alonso kolmantena. Hamilton putosi kahdeksanneksi.

IS Urheilu seuraa ratkaisevaa F1-osakilpailua Brasiliassa kierros kierrokselta. Matkaan lähdetään järjestyksessä Massa-Hamilton-Räikkönen-Alonso ja autot starttaavat Interlagosin helteiselle radalle kello 19.00.

Maailmanmestaruudesta taistelee Brasiliassa vielä kolme kuljettajaa. Kimi Räikkösen (100 pistettä) kanssa taistelevat McLarenin Lewis Hamilton (107) ja Fernando Alonso (103 pistettä).

Williamsin Nico Rosberg oli aika-ajon kymmenes. Renault'n Heikki Kovalainen sen sijaan epäonnistui. Hän putosi jatkosta aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Kovalainen oli 17:s eli ensimmäinen putoaja.