Formula 1

Ecclestone: McLaren-kuljettajien pisteitä ei vähennetä

Julkaistu:

Rata-autoilun formula 1 -sarjan McLarenin ja Ferrarin välinen vakoilujupakka ei vaikuta McLaren-tallin kuljettajien MM-pisteisiin, formulapomo Bernie Ecclestone jyrähti Times-lehdelle torstaina.

Ecclestone pitää tallien pisterangaistuksia mahdollisina vasta, jos McLarenin todistetaan käyttäneen Ferrarilta saamiaan tietoja autonsa suorituskyvyn parantamiseksi.

- Jos tietoja on käytetty, vaikuttiko se jotenkin auton suorituskykyyn? Jos vaikutti, niin mihin (autossa), Ecclestone kyseli Timesissa.

- Siinä tapauksessa (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n olisi otettava tallilta pois valmistajien MM-pisteitä. Kuljettajiin se ei voi vaikuttaa. He istuvat autossa ja ajavat, ei heille ole tällaisista tietoa, Ecclestone jatkoi.

McLaren on vakuutellut, ettei talli ole hyödyntänyt Ferrarilta saamiaan tietoja.

Englantilaistalli on pyytänyt FIA:ta tutkimaan autonsa ja hyllyttänyt Ferrarin vakoilusta epäillyn kokeneen työntekijänsä maineensa puhdistamiseksi. Useiden medialähteiden mukaan McLaren olisi antanut potkut pääsuunnittelijalleen Mike Coughlanille.

Ferrari erotti aiemmin insinöörinsä Nigel Stepneyn, jota italialaistalli epäilee autojensa sabotoinnista Monacon gp:n aikoihin. Lisäksi Stepney ja McLarenin työntekijä on haastettu Italiassa oikeuteen teknisten tietojen varastamisesta.

McLarenin tulokaskuski Lewis Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa 14 pisteen turvin ennen tallitoveriaan, maailmanmestaruutta puolustavaa Fernando Alonsoa. Kuljettajien MM-sarjassa McLarenilla on 25 pisteen kaula Ferrariin.