Formula 1

Tässä on Red Bullin "F1-limusiini" - katso kuvat

Julkaistu:

F1-sarjan eliittiin viime kaudella kohonnut Red Bull esitteli ensi kauden "limusiininsa" maanantaina Espanjan Jerezissä.

Red Bull otti viime kaudella jättiharppauksen F1-tallien eturiviin, eikä vähiten suunnittelijavelho Adrian Neweyn ansiosta.

Myös ensi kauden RB6 on Neweyn käsialaa, erikoisuuksineen päivineen. Sulavalinjainen tykki on viime kautta selvästi pitempi, kiitos sarjaan lanseeratun välitankkauskiellon. Autot ovat pakostakin venyneet, kun ylimääräiselle bensalle on pitänyt saada lisää tilaa.

Red Bull -kuski Mark Webber veti entistä pitemmästä RB6:sta omat johtopäätöksensä.

- Tämä auto on limusiini! Webber sanoi kiiturin julkistamistilaisuudessa.

Vaikka ulkonäkö onkin jonkin verran muuttunut, muun muassa entistä terävämmän keulapalan ansiosta, aussikuski Webberin mukaan ajokkiin on tehty vain pieniä muutoksia verrattuna viime kauteen.

- Emme ryhtyneet hulluttelemaan, aerodynaamiset muutokset ovat aika pieniä.

Tällä tykillä Webber ja vielä suuremmassa määrin tallin toinen kuski, saksalainen Sebastian Vettel tavoittelevat maailmanmestaruutta. Vettel on nostettu yhdeksi kauden kuumimmista titteliehdokkaista, mutta nuorukainen pitää vielä jalat maassa.

- Olen siitä iloinen, mutta en välitä yhtään. Olen suosikki tai en, lopulta asetan itse omat tavoitteeni, Vettel sanoi Autosportin mukaan.

- Olemassa on tietenkin vain yksi tavoite, olla vähän parempi kuin viime vuonna.

Vettelin kohdalla se seuraava pykälä tarkoittaakin jo sitten maailmanmestaruutta. Viime kaudella hän jäi kakkoseksi, 11 pisteen päähän Brawnilla tittelit napanneen Jenson Buttonin takana.