Formula 1

Vettel uskoo mestaruusmahdollisuuksiinsa

Julkaistu:

Sebastian Vettel uskoo visusti mahdollisuuksiinsa taistella formula ykkösten maailmanmestaruudesta. 28 pisteen ero sarjaa johtavaan Jenson Buttoniin ei Red Bull-tallin saksalaista lahjakkuutta pelota.

- Viimeisen kahden vuoden aikana mestaruus on ratkaistu yhden pisteen erolla. Tässä on vielä tarpeeksi kisoja jäljellä kunnon pistepotin keräämiseen. Eikä sekään ole varmaa, että muut tulevat kaikissa kisoissa maaliin, Vettel sanoo.

Yhtä vaille kaikki kauden kuusi kisaa voittaneen Buttonin ja Brawn-tallin meno on kuitenkin ollut sen verran vakuuttavaa, että keskeytyksiin Vettelillä ei ole varaa. Ei ainakaan jos Button voittaa, kuten kävi kaksi viikkoa sitten Monacossa.

- Totta kai eroa tulee olemaan vaikeaa ottaa kiinni, jos Brawn-talli jatkaa tapaan kuin alkukaudella, Vettel sanoo.

Vettel, 21, uskoo Turkin ja seuraavana gp-sarjassa olevan Silverstonen gp-ratojen sopivan erityisen tallin suunnittelijaguru Adrian Neweyn piirtämälle ajokille. Se on alkukauden kisoissa osoittanut olevansa sarjan parhaita.

- Teoriassa nämä radat sopivat paremmin meidän autolle (kuin muille). Tavoite on kukistaa muut tallit, Vettel sanoo.

Vettel on MM-sarjassa kolmantena. Hän on Buttonin lisäksi ainoa kuljettaja, joka on tällä kaudella pystynyt voittamaan gp-kilpailun. Hyvä alkukausi on synnyttänyt spekulaatioita siitä missä tallissa ura jatkuu ensi vuonna.

- Mennään askel kerrallaan. En aio antaa tällaisten spekulaatioiden vaikuttaa minuun. Tavoite on istua parhaassa mahdollisessa autossa ja voittaa kisoja. Siinä suhteessa olen tällä hetkellä hyvässä tilanteessa. Formula ykkösten tulevaisuutta Vettel kommentoi varovaisesti. Tällä haavaa parikymmentä tallia on ilmoittautunut vuoden 2010 gp-sarjaan. Mukana on yhdeksän nykytallia, joiden ilmoittautuminen on ehdollinen. Liki kaikki muut ilmoittautuneet ovat gp-sarjaan ensi kertaa pyrkiä talleja.

- Tässä vaiheessa ei vielä oikein tiedä, ketkä (uusien) tallien taustavoimat ovat. Ovatko ne mukana tosissaan vai eivät. Tallien pitää laittaa rahaa pöytään ja näyttää mitä he ovat. Mitä F1-tallien yhdistyksen Fotan ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n väliseen sääntökiistaan tulee, Vettel on varma vain siitä, että hän haluaa sarjan jatkuvan.

- Jotkut haluavat, että mennään yhteen suuntaan ja toiset toiseen suuntaan. Jossain vaiheessa se nähdään mihin mennään. Me kaikki haluamme kuitenkin jatkaa (F-ykkösissä).