Mika Häkkinen lopetti uransa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mika Häkkinen lopetti uransa

Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen on ilmoittanut päättävänsä uransa. Vuosina 1998 ja 1999 F1:n MM-sarjan valloittanut Häkkinen, 39, ilmoitti asiasta tänään lauantaina Stuttgartissa, Saksassa, jossa Mercedes Benz viettää vuosittaisia juhliaan.

Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen lopettaa uransa.

3.11.2007 16:13 | Päivitetty 3.11.2007 17:28

Mercedes Benzin päämajan ympärillä oli noin 60 000 ihmistä juhlistamassa Häkkisen uran päätöstä. Häkkinen saapui lauantai-iltapäivänä paikalle ajaen vuoden 1998 McLarenia, jolla hän voitti maailmanmestaruuden.

Tämän jälkeen Mercedes Benzin pääjohtaja Dieter Zetche näytti yleisölle puolituntisen koosteen Häkkisen urasta, jonka jälkeen hän ilmoitti yleisölle Häkkisen uran päättyvän tähän. Zetche ojensi Häkkiselle kiitokseksi myös kullatun ratin.

Häkkinen jatkoi ohjelmaa omalla kiitospuheellaan, jossa hän kiitti perhettään sekä McLarenin johtoporrasta Norbert Haugista aina tallipäällikkö Ron Dennisiin. Juhlissa oli paikan päällä myös McLarenin tulokaskuski Lewis Hamilton.

Häkkinen ei kuitenkaan jätä autourheilua kokonaan, sillä Zetchen mukaan Häkkine jatkaa töitä Mercedez Benzillä muissa hommissa.

Häkkinen sai päättyneellä kaudella DTM-sarjan Barcelonan osakilpailun kolaroinnistaan rangaistuksen, jota hän piti kohtuuttomana. Häkkiselle määrättiin ennätyksellinen 20000 euron sakko.

Häkkinen sanoi tuolloin, että mikäli sääntöjä ei muuteta, hän vetäytyy kilparadoilta. Sääntöjä ei muutettu.

Häkkinen myös myönsi pari viikkoa sitten, että nuoret kuskit menevät radalla nykyään liian kovaa ja että hän ei voi heille mitään vaikka tekisi mitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?