Formula 1

Kiinan GP: Se kulkee sittenkin, McLaren!

Julkaistu: , Päivitetty:

McLaren-tallin kehitystyö on edennyt ripein askelin formula ykkösten Kiinan gp:n ensimmäisten harjoitusten perusteella. Lewis Hamilton oli nopein 0,1 sekunnilla ennen kisan suosikkia, Brawn-tallin Jenson Buttonia.

Heikki Kovalainen ajoi McLarenillaan neljänneksi nopeimman ajan. Eroa Hamiltoniin jäi 0,3 sekuntia.

McLaren ajokin aerodynamiikkaa on terästetty uusilla osilla. Keskeisin uudistus on paranneltu versio auton takaosan pohjassa olevasta ilmaa ohjaavasta diffuusoorista. Siitä on kehitetty eräänlainen väliversio matkalla samantyyppisiin kaksikerroksisiin diffuusoreihin, joita Brawn, Toyota ja Williams-tallit käyttävät.

Kolmanneksi nopein Shanghain 5,451 kilometrin radalla oli Buttonin tallitoveri Rubens Barrichello 0,2 sekunnin erolla Hamiltoniin.

Ilman Kers-järjestelmää Kiinassa ajavan Ferrari-tallin vauhti ei ensimmäisessä harjoituksessa häikäissyt. Yhdenneksitoista parhaan kierrosajan ajanut Kimi Räikkönen jäi kärkeen 0,8 sekuntia ja 15. sijalle jäänyt Felipe Massa reilun sekunnin.

Red Bull -tallin Marc Webber oli neljänneksi nopein 0,4 sekunnin erolla kärkeen. Sijat kuusi ja seitsemän ottivat Toyotan Jarno Trulli ja Williamsin Nico Rosberg.

Toisella harjoitusjaksolla McLarenin vauhti tosin hiipui hieman, sillä Hamilton oli vasta 13:s ja Kovalainen yhdeksäs. Harjoitusten nopein oli tuttu mies, Brawn-tallin Jenson Button, joka päihitti Williamsin Nico Rosbergin 0,02 sekunnilla.

Ferrarin Kimi Räikkönen oli toisten harjoitusten 14:nneksi nopein reilun sekunnin kärkeä hitaampana.