Formula 1

Kovalainen: Tähän on vain tyydyttävä

Julkaistu:

Belgian gp:n 16:s sija jätti F1-kuski Heikki Kovalaisen ristiriitaisiin tunnelmiin. Toisaalta hän oli jälleen kerran paras tulokastallien kuskeista, mutta parempaakin toivottiin, sillä Kovalainen pääsi starttaamaan kisaan 13. ruudusta.

- Minulla oli startissa ongelmia, kun moottori yskähti pahasti ja jouduin aktivoimaan automaattisen systeemin, joka estää sen sammumisen, Kovalainen selvitti.

Heikon lähtönsä takia Lotus-kuski putosi letkan häntäpäähän, joten hyvä aika-ajosuoritus meni ikään kuin hukkaan. Lisää kylmää vettä niskaan tuli heti ensimmäisen kierroksen lopussa, kun Kovalainen rikkoi hieman etusiipeään.

- Oli pakko käydä varikolla ja samalla teimme virheen, kun laitoimme autooni välikelin renkaat. Siksi minun oli tultava uudestaan varikolle ja sen myötä se ryhmä, jota vastaan olisin ajanut kilpaa, pääsi ohi.

Kilpailun keskivaihe oli suomalaiskuskin osalta tasapaksua ajelua ja sateen odottelua. Lopulta sade saapuikin auttamaan Kovalaista.

- Kiitos sateen, onnistuin kilpailun lopussa parantamaan sijoitustani muutamalla pykälällä. Nyt se meni näin ja tähän on vain tyydyttävä.