Formula 1

Kovalainen ei sössinyt McLaren-jatkoa - ratkaisu parissa viikossa?

Julkaistu: , Päivitetty:

McLarenin Heikki Kovalainen lähti Monzan osakilpailuun kovin odotuksin, mutta valahti voittotaistosta heti avauskierroksilla. Tallipäällikön mukaan se ei kuitenkaan ollut McLaren-jatkon kannalta ratkaiseva töppäys.

Tallipäällikkö Martin Whitmarshin mukaan iso osa Kovalaisen vaisuudesta johtui sitä paitsi väärästä rengasvalinnasta, kun raskaalla autolla ja yhden stopin taktiikalla kisaan lähtenyt Kovalainen starttati kovemmalla renkaalla. Se oli virhe.

Väärästä valinnasta huolimatta Kovalaisen sunnuntaipuhde oli pomolle pettymys.

- Kyllä, totta kai se oli, myös Heikille itselleen, Whitmarsh myönsi Autosportin haastattelussa.

Samaan hengenvetoon Whitmarsh kuitenkin painotti, ettei pettymys ole Kovalaisen mahdollisen McLaren-jatkosopimuksen kannalta ratkaiseva. Tallilla kun on pitemmän tähtäimen seula, mitä tulee Kovalaisen suoritustasoon.

- Hän on mahtava tiimityöskentelijä, ja suuri voimavara koko tallille, Whitmarsh toisteli jo tutuksi käynyttä Kovalais-mantraa.

Tiedossa on kuitenkin myös se, että viime kuukausina Kovalaista on siirretty hopeanuolen puikoista syrjään - pois huhuissa McLarenille siirtyvän Nico Rosbergin alta.

Monzan kisaviikonlopun yhteydessä Whitmarsh kuitenkin vihjaili myös Kovalaisen mahdollisella jatkopestillä. Tähän on varmasti vaikuttanut Rosbergin ja Brawn GP -tallin läheiset välit. Tuoreimpien varikkopuheiden mukaan Rosberg on neuvotellut jatkostaan tiiviisti myös Brawnin kanssa.

Huhujen mukaan myös Ferrarin Kimi Räikkönen löytyy Brawnin mahdollisten kuskien listalla. MM-kilvan kärjessä oleva Jenson Button jatkanee tallissa, mutta brasilialaisen Rubens Barrichellon tilanne sen sijaan on epävarmempi Brawnilla.

Kovalaisen kohtalosta ei vieläkään ole varmaa tietoa, mutta Whitmarsh antoi ymmärtää, että tallin ensi kauden kuljettavalinnat selviävät lähiviikkoina.

- Epäilen, että ne ratkevat parin seuraavan viikon aikana. Se on meidän tahtomme.