Formula 1

Heikki Kovalainen uskoo juhlien jatkuvan sunnuntaina

Julkaistu:

Heikki Kovalainen uskoo ajavansa uransa ensimmäiseen F1-voittoon Britannian gp:ssä sunnuntaina. Aika-ajossa ylivoimaisesti paalupaikalle porhaltanut Kovalainen uhkuu itseluottamusta ja on luottavainen kisataktiikkansa suhteen.

- Ainoa tavoite on voitto, Kovalainen sanoi.

Kovalaisen ja muiden kuljettajien suunnitelmia saattaa sotkea Silverstonen radalle sunnuntaiksi povattu sade.

- Ei sade ole aikaisemminkaan tuottanut minulle ongelmia. Yleensä jos auto toimii hyvin, se toimii hyvin kaikilla keleillä, Kovalainen totesi perjantaina.

- Olemme saaneet autoon lisää vauhtia viime viikkojen aikana ja se on tasapainoinen. Kierros ei ollut täydellinen, mutta näissä vaikeissa olosuhteissa tarpeeksi hyvä, hän kertoi aika-ajon jälkeen.

Kovalaiselle paalupaikka oli uran ensimmäinen F1-sarjassa. Suomalaista paalulle ovat autourheilun kuninkuusluokassa ajaneet myös Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

- Tämä on ollut ensimmäinen viikonloppu, joka on edennyt toistaiseksi ilman omia virheitäni. Siksi tuloskin on ollut hyvä, vain kerran tällä kaudella palkintopallille noussut Kovalainen tuumi.

Räikkönen tyytyväinen

Ferrarinsa säätöongelmien kanssa paininut Räikkönen ajaa sunnuntaina kolmanteen lähtöruutuun. Räikkösen mukaan auton ajettavuus parani lauantain kuluessa. Hän piti kolmosruutua tyydyttävänä suorituksena.

Räikkösen takaa lähtevät muun muassa MM-sarjaa johtava Ferrarin Felipe Massa ja Kovalaisen tallitoveri Lewis Hamilton. Hamilton oli neljäs, Massa jäi yhdeksänneksi.

- Emme tietenkään yltäneet siihen tulokseen mihin olisimme halunneet. Kolmosruutu on silti ihan ok, kun katsoo ketkä jäivät taaksemme, Räikkönen tuumi.

Räikkönen ei lähtenyt ruotimaan kärkimiesten bensamääriä ja taktiikoita.

- Olen melko tyytyväinen autoon ja uskon, että olemme vahvoilla kisoissa. Raskaalla kuormalla automme on ollut koko kauden vahva. Hieno juttu Heikille, että hän otti paalun.

Webber yllätti myös itsensä

Päivän yllätysnimi oli Mark Webber, joka kiihdytti ilmeisen kevyellä polttoainemäärällä varustetulla Red Bull -ajokillaan toiseksi. Kovalainen löi Webberin silti 0,505 sekunnilla.

- Kakkospaikka oli yllätys minullekin, vaikka olen pystynyt ajamaan autoa täällä äärirajoilla. Muilla kärkipään kuljettajilla lienee kuitenkin erilainen taktiikka kuin meillä, Webber myönsi viitaten kevyeen autoonsa.

Nico Rosberg kärsi Williams-ajokkinsa jousitusongelmista. Rosberg putosi jo aika-ajon ensimmäisellä jaksolla ja sijoittui 18. tilalle. Sunnuntain kisaan hän lähtee todennäköisesti varikkosuoralta, jotta autoa voidaan korjata ennen lähtöä.

- Auto pomppii joka suuntaan, Rosberg tilitti.