Ecclestone haluaa tallimääräykset takaisin

Ferrarin viikonlopun Britannian osakilpailussa käyttämä tallimääräys on kerännyt F1-piireissä kommentteja sekä paheksujilta että ymmärtäjiltä.

Bernie Ecclestone on ollut nostamassa F1-sarjaa autourheilun kuninkuusluokalle sopivaan asemaan.

27.7.2010 11:08

Sarjan pääjehu Bernie Ecclestone kuuluu jälkimmäisiin. Hän olisi valmis kumoamaan vuonna 2002 tehdyn säännön, joka kieltää tallimääräykset.

- Minun on myönnettävä, että olen samaa mieltä (tallimääräysten puolustajien kanssa). Panemme ihmiset sanomaan talleja tiimeiksi. Autojen on oltava samanlaisia. Kuljettajilla on samat asut. Kaikkien on toimittava joukkueena - tiiminä, jonka jäsenet harjoittavat kilpa-ajamista, Ecclestone pyöritteli the Daily Mailille.

- Mielestäni se, miten ihmiset johtavat joukkuettaan, on heidän oma asiansa.

79-vuotias F1-moguli myös vihjasi, että hän saattaa yrittää palauttaa tallimääräyskäytännön Kansainvälisen autoliiton FIAn maailmanneuvoston kokouksessa.

- En ole varma. Tulen katsomaan asiaa. Tämä on asia, josta pitää keskustella.

Vastakkaista näkemystä Ecclestonen mielipiteeseen verrattuna edustaa McLarenin tallipäällikkö Mark Whitmarsh, joka julisti tiistaina häviävänsä maailmanmestaruuden mieluummin kuin "järjestävänsä F1-osakilpailun".

McLaren hävisi kaudella 2007 maailmanmestaruuden yhden pisteen erolla Ferrarin Kimi Räikköseen kohdeltuaan tasapuolisesti kuljettajiaan Lewis Hamiltonia ja Fernando Alonsoa pitkin kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?