Formula 1

Toinen heistä lähtee!

Julkaistu:

Valtataistelu McLaren-tallin sisällä kiihtyy entisestään. Maailmanmestari Fernando Alonson viimeisin uhkavaatimus oli yksiselitteinen: joko minä tai Lewis Hamilton.

Alonso ja MM-sarjaa sensaatiomaisesti johtava Hamilton eivät enää keskustele keskenään. Hamilton kertoo, että hän on valmis keskustelemaan, mutta Alonso tuntuu olevan eri mieltä.

Hamiltonin lyhyen formulaelämän kolmas voitto voi osoittautua McLarenille epäonniseksi: voitonhuumaa seuraa kauhea kankkunen.

Taustalla ovat tapahtumat Unkarin gp:n lauantain aika-ajossa, jossa Hamilton ensin jätti noudattamatta tallin ohjeita ja esti Alonsoa pääsemästä radalle, ja jonka loppuvaiheissa Alonso ilmeisesti halusi näpäyttää nuorukaista, viivytteli ja esti Hamiltonia pääsemästä radalle ja sai sen takia melkoisen rangaistuksen.

Hamilton pyysi toilailuaan myöhemmin anteeksi tallipäällikkö Ron Dennisiltä, joka oli ollut harmissaan 22-vuotiaan taiturin omapäisyydestä.

Alonso on espanjalaisen Marca-lehden mukaan sanonut, että McLarenin on valittava kumpaa kuskeista tukee kohti maailmanmestaruutta: häntä tai Hamiltonia. McLarenin tapa olla suosimatta kumpaakaan kuljettajaa on johtanut erikoiseen tilanteeseen, jossa Alonso tuntee asemansa oudoksi.

Ja tukea Alonso saa omiltaan. Espanjalaiset lajifanaatikot ja petrolipäät kutsuvat McLarenia petturiksi.

Alonsoa ollaan jo viemässä takaisin Renaultille, ja jotkut ovat sitä mieltä, että Alonso saattaa jopa pitää välivuoden. Formula ykkösissä spekulointi kuuluu asiaan, eikä mikään ole niin varmaa kuin epävarma. Myös Dennis on joutunut ottamaan kantaa Alonson mahdolliseen asemaan ja siihen, mitä Alonsosta puhutaan.

McLarenilla on kummankin kuljettajan kanssa monivuotinen sopimus. Alonson Dennis kaappasi Renaultilta vuoden 2005 lopussa, ja espanjalainen liittyi talliin täksi vuodeksi. Alonson sopimus jatkuu vuoden 2008 loppuun, mutta hän saattaa livetä sopimuksesta. - Toivottavasti kuljettajat kunnioittavat tekemäänsä sopimusta, me ainakin kunnioitamme, Dennis pohti.

Loistava herra Hamilton Hamiltonin loistavat ja lähes virheettömät esitykset tulokasvuoden alussa ovat saaneet Alonson tolaltaan. Espanjalainen luuli, että hänestä tulee McLarenin pelastaja tallin huonosti sujuneen vuoden 2006 jälkeen. Jos Alonso luuli, että hän saa olla numero ykkönen, hän on saanut pettyä. McLaren ei suosi kumpaakaan.

- Tilanne on haastava hallita, ja sen myös tunnustan. Mutta tämä kuuluu työhöni. Minun on tehtävä päätöksiä, jotka hyödyttävät koko joukkuetta, Dennis sanoi.

Alonso valitti jo kauden alussa, ettei tunne oloaan täysin mukavaksi tallissa, ja sittemmin tilanne näyttää vain huonontuneen. Alonso odotti, että häntä kohdeltaisiin McLarenissa saavutustensa mukaisesti. Mutta mestarin odotukset eivät ole toteutuneet, koska Dennisillä ei ole tapana suosia ketään. Tasa-arvosta Dennis ei luovu, sen tietävät kaikki McLarenilla.

Kaudesta on jäljellä kuusi kilpailua ja Hamilton johtaa MM-sarjaa seitsemän pisteen erolla. - Jos Alonso haluaa voittaa, hänen pitää ensin kukistaa tallitoverinsa. Ei Ron muuta tapojaan 25 vuoden jälkeen, nimetön McLarenin työntekijä korosti.