Formula 1

Lewis Hamilton: Minua pidetään McLarenin ykköskuskina!

Julkaistu: , Päivitetty:

Ryminällä otsikoihin viime kaudella noussut McLaren-kuski Lewis Hamilton on antanut ymmärtää vaikuttavansa mielellään F1-tiimin ykköskuskina alkavalla GP-kaudella.

Hamilton kertoi BBC:n haastattelussa heiluttavansa tahtipuikkoa tallissa, koska ajajapari Heikki Kovalainen vasta totuttelee elämään McLarenin palveluksessa.

- Sopii hyvin, että minut koetaan käytännössä tallin johtohahmoksi. Nyt minun täytyy vain hoitaa hommat kotiin, Hamilton totesi.

Vaikka asiat ratkaistaan lopullisesti radalla, niin Hamiltonin ja tallin toimitusjohtajan Martin Whitmarshin aiemmin antamat lausunnot eivät lupaa hyvää Kovalaiselle.

Whitmarsh antoi ymmärtää joulukuun alussa Autosportin haastattelussa, että väki McLarenilla painaa pitkää päivää sen takia, että Hamilton saataisiin nostetuksi maailmanmestariksi vuonna 2008.

Hamilton otti kantaa myös riitaiseen viime kauteen, kun McLaren kärähti Ferrarilta kaapatun salaisen informaation hallussapidosta. Hamiltonin mukaan viime kausi jää ainutlaatuiseksi kulissien takaisten tapahtumien johdosta.

- Olihan vuosi meille kulissien takana katastrofi, mutta sellaista tämä ala on eikä siitä sen enempää. Toista samanlaista vuotta ei voi tulla, mutta toivotaan, että kausi on yhtä jännittävä kuin edellinenkin ilman näitä riitoja, Hamilton jatkoi.

F1-kauden alkuun on aikaa kaksitoista viikkoa. Avauskisa ajetaan Melbournessa 16. maaliskuuta.