Formula 1

Kuskit äänestivät - tässä on kaikkien aikojen F1-kuljettaja!

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuka on kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Kysymys, joka puhuttaa vuodesta toiseen. Kuskit ovat nyt ilmaisseet oman kantansa.

Arvostettu Autosport-lehti teki laajan kyselyn, johon osallistui kaikkiaan peräti 217 formula ykkösissä ajanutta tai edelleen ajavaa kuljettajaa.

Kollegoiden silmissä kaikkien aikojen suurin F1-kuljettaja on edesmennyt Ayrton Senna, joka päihitti kärkitaistossa Michael Schumacherin ja Juan Manuel Fangion.

Suomalaisista korkeimmalla äänestyksessä oli kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen, jonka äänimäärä riitti sijalle 15. Vuonna 2007 MM-tittelin arvoisesti kurvaillut Kimi Räikkönen oli sijalla 22.

Lajin maailmanmestaruuden ensimmäisenä Suomeen ajanut Keke Rosberg ylsi 25. sijalle.

Kyselyyn osallistuneet kuskit tekivät kukin oman listansa kaikkien aikojen kymmenestä suurimmasta F1-kuljettajasta. Oman listansa kokosivat muun muassa Schumacher ja tuore maailmanmestari Jenson Button.

Brasiliainen Senna ehti voittaa urallaan kolme maailmanmestaruutta ja 41 osakilpailua ennen traagista onnettomuutta vuonna 1994. Senna ajoi rajusti ulos San Marinon osakilpailussa ja menehtyi saamiinsa vammoihin.