Formula 1

McLaren-pomo tiukkana: Lewis Hamilton ei valehdellut!

Julkaistu:

McLaren-tallin johtaja Martin Whitmarsh kiisti torstaina tallin tai Lewis Hamiltonin valehdelleen Melbournessa.

- Siitä ei ole näyttöä, että Lewis olisi valehdellut. Meidän virheemme oli se, että emme tuoneet tuomariston käsittelyyn koko radiokeskustelua (tallin ja Hamiltonin välillä). Me luulimme, että se olisi kuunneltu joka tapauksessa, Whitmarsh totesi.

Tapahtumasarja lähti liikkeelle Australian gp:n lopun turva-autojakson aikana, kun Toyotan Jarno Trulli lipsahti nurmikolle oltuaan kilpailussa kolmantena. Neljäntenä ollut Hamilton ohitti hänet, mutta päästi Trullin myöhemmin takaisin kolmanneksi.

Ohittaminen turva-auton aikana on kiellettyä. Sen voi tehdä, jos edellä ajava lipeää radalta ulos. Hamilton kertoi radiolla tallille ohittaneensa Trullin. Talli ei kuitenkaan nähnyt, että Trulli meni radalta ulos ja määräsi Hamiltonin luovuttamaan paikkansa takaisin, mikä myös toteutui.

- Kun annoimme tämän ohjeen Lewisille, hän oli eri mieltä ja sanoi, että kaveri (Trulli) on ajanut ulos. Ja kun asiasta keskusteltiin, Trulli ehti ohittaa Hamiltonin, Whitmarsh kertasi tapahtumia.

Kisan jälkeen Australian gp:n tuomaristo päätti, ettei Trulli olisi saanut ohittaa Hamiltonia ja rankaisi italialaista. Malesian gp:n tuomariston mukaan Australian gp:n tuomaristo teki väärän päätöksen saatuaan McLarenilta ja Hamiltonilta harhaanjohtavaa tietoa. Australian kisan kolmannen sijan palauttaminen nostaa Trullin kolmanneksi kuljettajien MM-sarjassa ja Toyotan toiseksi auton valmistajien MM-sarjassa.

- En rikkonut sääntöjä. Kyse oli vain siitä, että tuomaristo ymmärtää sen, Trulli totesi.