Flunssa

Kärsitkö flunssasta? Älä käytä tätä turhaan

Julkaistu:

Suurin suosittua luonnonlääkettä auringonhattu-uutetta koskeva tutkimus osoittaa, ettei uute auta paranemaan flunssasta merkittävästi nopeammin.
Suurin suosittua luonnonlääkettä auringonhattu-uutetta koskeva tutkimus osoittaa, ettei uute auta paranemaan flunssasta merkittävästi nopeammin.

Tutkimukseen osallistui yli 700 aikuista ja lasta. Sen mukaan auringonhattu-uutteella on pienin mahdollinen vaikutus flunssan parantamisessa, eli se voi parhaimmillaan lyhentää viikon kestävää sairastamista puolella päivällä ja vähentää oireita lievästi. Nämä vaikutukset saattoivat kuitenkin olla vain sattumaa.

Useimmille ihmisille mahdollisuus parantua muutamaa tuntia nopeammin ei todennäköisesti ole sen arvoista, että tuhlaisi aikaa ja rahaa uutteen ottamiseen.

Koska tavalliseen flunssaan ei ole olemassa varsinaista parannuskeinoa, ihmiset käyttävät vuosittain suuria summia kaikenlaisiin reseptivapaisiin helpotuskeinoihin, kuten pillereihin, tippoihin ja suihkeisiin. Jotkut kokeilevat auringonhattu-uutetta, sillä sitä markkinoidaan tehokkaana tuotteena, joka auttaa vastustuskykyä taistelemaan tulehduksia vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jotkin aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, ettei auringonhattu-uute auta ehkäisemään tai hoitamaan flunssaa lainkaan, toiset taas ovat löytäneet lieviä hyötyjä. Auringonhattua koskevia tutkimuksia on kuitenkin hankala verrata, koska kasvia on olemassa erilaisia ja siitä käytetään eri osia.

(Lähde: Msnbc.com http://www.msnbc.msn.com/id/40754995/ns/health-cold_and_flu/)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt