Tuure Boelius, Marco Bjurström ja muut tutut laittavat euroviisukappaleet järjestykseen – uusi sarja alkaa - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Tuure Boelius, Marco Bjurström ja muut tutut laittavat euroviisukappaleet järjestykseen – uusi sarja alkaa

Uusi kaksikielinen sarja Viisukupla – Eurovisionbubblan ruotii kaikki Rotterdamin kisakappaleet.

Rotterdamin viisuselostajat Eva Frantz ja Mikko Silvennoinen pääsevät jammailemaan kisakappaleiden tahdissa.

8.5. 14:55

Tänä vuonna tulevia euroviisukilpailijoita eivät arvioi muilta keväiltä tutun Euroviisaat -ohjelman jäsenet. Sen sijaan Ylellä nähdään kaksikielinen ViisukuplaEurovisionbubblan -ohjelma, jota juontavat Rotterdamin euroviisujen selostajat Eva Frantz ja Mikko Silvennoinen.

Lauantaina starttaavaa Viisukuplaa tehdään kolmen jakson verran.

Ensimmäisessä jaksossa raati arvioi kaikki ykkössemifinaalin kilpailijat. Varsinainen ensimmäinen semifinaali järjestetään 18. toukokuuta Rotterdamissa. Raatiin kuuluvat ohjelman juontajien ohella artisti ja somepersoona Tuure Boelius, laulaja-lauluntekijä Ronja Stanley sekä tanssija-koreografi Marco Bjurström.

Ensimmäisen semifinaalin ennakkoon hypetettyjä suosikkeja ovat muun muassa Maltan Destiny kappaleellaan Je Me Casse, Ruotsin Tussen Voices, Kyproksen Elena Tsagrinoun El Diablo ja Liettuan The Roopin Discoteque.

Maltan Destiny on ennakkosuosikki Je Me Cassellaan.

Seuraavana lauantaina eli 15. toukokuuta ovat vuorossa toisen semifinaalin kilpailijat. Se onkin erityisen kiinnostavaa siksi, että Suomen Blind Channel kilpailee Dark Sidensa kanssa toisessa semifinaalissa.

Kilpailu järjestetään torstaina 20. toukokuuta.

Varsinaisena euroviisujen finaalipäivänä eli lauantaina aloitellaan Viisukuplan parissa. Tuolloin vuorossa ovat katsojien kaikkien aikojen lempieuroviisut, joita he ovat saaneet äänestää tv:ssä nähtäviksi. Toiveet soivat toukokuussa myös Radio Suomen ja Yle Vegan aalloilla.

Blind Channelin viisuesitys on herättänyt erittäin paljon huomiota maailmalla. Erityisen suosittu se on varsinkin Venäjällä. Yhtyeen taivalta kohti unelmiaan voi seurata Areenassa julkaistavassa lyhytvideosarjassa. Blind Channelin matka Euroviisuihin -niminen sarja tuli Areenaan 5. toukokuuta.

Viisukupla – Eurovisionbubblan lauantaina 8.5. alkaen TV1 klo 21.10

Korjaus: Täsmennetty kakkosjakson päivämäärää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?