Blind Channel tekee kaikkensa euroviisuvoiton eteen – kohuttuun keskisormi-eleeseen selkeä kanta

Treenejä varten oli valittavissa 25 vaihtoehtoista aikaa. Blind Channel varasi ne kaikki. Yleensä esiintyjät varaavat 2–5 aikaa.

Blind Channelin Olli Matela, Joonas Porko, Niko Vilhelm Moilanen ja Aleksi Kaunisvesi pääsivät piipahtamaan Oulussa ensimmäisen kerran UMK-voiton jälkeen.

Suomen euroviisuedustaja 2021, oululaisbändi Blind Channel aikoo tehdä hartiavoimin töitä Rotterdamin esityksen eteen. Euroviisulavalla nähdään huhtikuussa sama energinen bändi kuin UMK:ssa, mutta muutamien lisämausteiden kera.

– Lavalla ei saa olla liikaa rekvisiittaa. Esiintymisen energian pitää lähteä meistä. Emme halua pönöttää siellä hassut hatut päässä leikkimiekkoja heilutellen. Pyrot ja savu ovat ok, ne tuovat lavalle paineaaltojen kautta vaaran tuntua, pohtivat Niko Vilhelm, 26, ja Aleksi Kaunisvesi, 23, tulevan esiintymisen suuntaa.

Blind Channelin Niko Vilhelm Moilanen, Joonas Porko, 26, Olli Matela, 24, ja Aleksi Kaunisvesi pääsivät ensimmäisen kerran UMK-kilpailun voiton jälkeen visiitille Ouluun. Ohjelmassa oli vanhempien moikkaamista, kakkukahveja ja pieni hengähdystauko.

Blind Channelin Olli Matela, Joonas Porko, Niko Vilhelm Moilanen ja Aleksi Kaunisvesi kävivät visiitillä Oulussa. Tommi Lalli ja Joel Hokka eivät päässeet mukaan kaupungin järjestämään tilaisuuteen.

Nuoret aikuiset eivät yllättyneet kilpailun voitosta, mutta suuri pistemäärä tuntuu edelleenkin ihmeelliseltä.

Blind Channel keräsi UMK:ssa peräti 551 pistettä yleisöltä ja kansainvälisiltä raadeilta. Kakkoseksi sijoittunut Teflon Brothers x Pandora jäi kauas taakse 180 pisteellä.

– Meille oli tapahtunut hienoja asioita koko vuoden ajan ja voitto oli jotenkin aistittavissa. Äänimäärä oli niin murskaava, että sen ajatteleminen naurattaa vieläkin, Niko Vilhelm toteaa.

Bändin tavoitteena on olla euroviisulavalla oma energinen itsensä. Edustusmatka otetaan tosissaan ja paikan päällä tehdään rankasti töitä.

Joonas Porkon mukaan treenejä varten oli valittavissa 25 vaihtoehtoista aikaa. Blind Channel varasi ne kaikki. Yleensä esiintyjät varaavat 2–5 aikaa.

– Aiomme myös ottaa promootiotilaisuuksista irti kaiken hyödyn. Ymmärrämme, että se on tärkeää. Meitä on kuusi ja voimme jakaa vastuuta, kaikkien ei tarvitse olla koko ajan kaikessa mukana, Porko selvittää.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (vas.) ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala (oik.) kertoivat maanantaina Blind Channel-stipendirahaston perustamisesta musiikkikasvatuksen ja -kulttuurin tukemiseksi.

Yhtyeelle ei ole ainakaan vielä annettu minkäänlaisia rajoituksia esiintymiseen. Olli Matelan mukaan esimerkiksi keskisormen näyttämisestä ei ole tullut palautetta UMK:n tai Rotterdamin viisujen järjestäjiltä.

– Sitä on helpompi pyytää jälkikäteen anteeksi kuin pyytää etukäteen lupaa, hän vihjaisee.

Blind Channelin tavoitteena on niin Euroviisuissa kuin muuallakin tehdä sitä mikä heitä itseään miellyttää.

– Ei me olla haettu mitään koko perheen Blind Channel -tyyliä. Emme mieti ketä miellytämme, mutta on ollut mahtavaa huomata, että meistä tykkäävät kaiken ikäiset, Niko Vilhelm iloitsee.

Blind Channel aikoo tehdä euroviisulavalle UMK:ta näyttävämmän ja isomman show´n.

Oulun kaupunki järjesti maanantaina tilaisuuden, jossa julkistettiin yhtyeen nimeä kantavan stipendirahaston perustaminen.

Blind Channel -stipendin avulla kaupunki haluaa auttaa ja motivoida Oulun alueen musiikintekijöitä menestymiseen myös tulevina vuosina.

2 000 euron stipendirahaston kautta yhtye aikoo edistää musiikkikulttuurin toimintaa Oulussa ja auttaa alueen musiikintekijöitä mahdollisimman suoraan. Kaupunki ja eri tahot voivat jatkossa myös kartuttaa rahaston pääomaa tarkoituksen toteuttamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?