Euroviisut perutaan - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Euroviisut perutaan

Koronavaaran tyhjentämä Rotterdamin päärautatieasema sunnuntaina.

Julkaistu: 18.3. 15:39

Eurovision laulukilpailut on peruttu.

Kilpailut piti järjestää toukokuussa Hollannin Rotterdamissa 12.-16. toukokuuta.

Syyksi ilmoitetaan koronaviruksen leviämisen aiheuttama epävarmuus ympäri Eurooppaa ja rajoitukset, joita eurovisiomaiden hallitukset ovat asettaneet. Tämän vuoksi EBU (European Broadcasting Union) kertoo tehneensä vaikean päätöksen lopettaa live-tapahtuman suunnittelemisen.

Virallisessa tiedotteessaan EBU kertoo, että he haluavat päätöksellään asetaa artistien, henkilökunnan, viisufanien ja katsojien terveyden etusijalle.

Suomen edustajaksi euroviisuihin oli määrä lähettää Aksel Kankaanranta. Kankaanrannan oli tarkoitus edustaa Suomea kappaleellaan Looking Back, jolla hän voitti Tampereella 7. maaliskuuta järjestetyn Uuden musiikin kilpailun finaalin.

Koronaviruksen vaikutuksista euroviisuihin kerrottiin ensimmäistä kertaa jo maaliskuussa ennen UMK-finaalia. Uutistoimisto Reuters kertoi tuolloin, että yksi euroviisujen järjestäjätahoista pohti koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta ja sen vaikutuksia toukokuussa järjestettävälle laulukilpailulle.

Koronavirus on levinnyt Hollannissa nopeasti ja maassa on tähän mennessä todettu lähes 2000 koronavirustartuntaa. Helsingin Sanomien maanantaina julkaiseman artikkelin mukaan puolet Hollannissa tehohoitoon koronaviruksen vuoksi joutuneista potilaista ovat alle 50-vuotiaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?