Erika Vikman juhli UMK-jatkoilla hänelle minimipisteet antaneen raatilaisen kanssa – ruotsalaistähti julkaisi riehakkaan yhteiskuvan - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Erika Vikman juhli UMK-jatkoilla hänelle minimipisteet antaneen raatilaisen kanssa – ruotsalaistähti julkaisi riehakkaan yhteiskuvan

Julkaistu: 9.3. 17:49

Kansainväliseen UMK-raatiin kuulunut ruotsalainen Elize Ryd juhli Erika Vikmanin kanssa lauantaina jatkobileissä.

Viikonloppuna Suomi sai euroviisuedustajan, kun Aksel Kankaanranta voitti Uuden Musiikin Kilpailun eli UMK:n.

Suomen euroviisuedustajan valintaan pääsi vaikuttamaan kansainväliset raadit, joihin Ylen mukaan kuului yhteensä 32 muusikkoa ja euroviisufania. Ruotsin raati koostui lähes kokonaan metallibändi Amaranthen jäsenistä. Raadin puheenjohtajana toimi Elize Ryd, joka on Amaranthen laulaja. Viikonloppuna kävi ilmi, että Ryd oli lisäksi itse ollut paikan päällä Tampereella seuraamassa tämän vuoden viisukarsintaa.

Ryd julkaisi viikonloppuna Instagramissa kuvia, joissa hän hehkutti olevansa Suomessa jännittämässä UMK:ta. Eniten huomiota keräsi kuva, jossa Ryd on juhlimassa niukasti toiseksi sijoittuneen Erika Vikmanin kanssa jatkoilla.

Kuvassa pinkkiin pukeutunut Vikman on työntämässä sormeaan Rydin suuhun. Ryd puolestaan pitelee viinilasia kädessään. Kuvan tunnisteiksi Ryd on lisännyt muun muassa erikavikman, umk20, jatkot, voittaja ja tyttöenergiaa.

– Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! Ryd toivottaa kuvassa, johon hän on myös merkinnyt Vikmanin.

Vikman huomasi Rydin kuvan ja kiirehti kiittelemään häntä mukavasta illasta.

– Oli niin ihanaa tavata sinut, Vikman kirjoitti sydänhymiöiden kera.

– Kuten myös. Olet todellinen inspiraatio! Rakastan sinua! Ryd hehkutti saaden lukuisia tykkäyksiä.

Ruotsin raati antoi Aksel Kankaanrannalle 8 pistettä ja Erika Vikmanille vain 4 pistettä. Heidän suosikkinsa oli F3M, jonka Bananas-biisi sai ruotsalaisilta täydet 12 pistettä.

Ryd oli Ruotsin kansainvälisen raadin puheenjohtaja. Hän osallistui itse Ruotsin viisukarsinta Melodifestivaliin vuonna 2015.

Lisäksi Ruotsin raatiin kuuluivat Amaranthen perustajajäsen, kitaristi ja lauluntekijä Olof Mörck, bändin ”örinälaulaja” Henrik Englund Wilhelmson ja Elize Rydin sisko Elina Ryd, joka on itsekin laulaja-lauluntekijä ja sanoittaja.

Kun kansainvälisen raadin ja yleisön antamat äänet oli laskettu yhteen, oli Vikmanilla pisteitä yhteensä 157 ja hän piti kilpailussa kärkipaikkaa. Kankaanranta kuitenkin kiilasi niukasti Vikmanin ohi yleisöäänissä ja lopulta kaksikon välille jäi eroa vaivaiset 13 pistettä.

Vikman julkaisi maanantaina oman vastineensa Instagramissa, jossa hän kertoi olevansa voittaja ainakin yleisön silmissä.

– Koen olevani voittaja, sain suurimmat pisteet Suomen kansalta, se riittää mulle kertomaan että olen oikealla tiellä. Kansainvälisille raadeille liekitetty nalle-show taisi olla liikaa, mutta sekin on tosi ok! Haluan kiittää kuitenkin UPEITA nallejani kun jaksoitte leikkiä mun kanssa liekkien ja pyrojen keskellä koko viikon, tiedän että teillä oli tuskaisen kuuma! Vikman sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?