Jättiyllätys! Aksel Kankaanranta on Suomen euroviisuedustaja – häkeltyi voitostaan täysin - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Aksel Kankaanranta on Suomen euroviisuedustaja – häkeltyi voitostaan täysin

Julkaistu: 7.3. 22:40

Suomen euroviisuedustajaksi valittiin yleisön ja kansainvälisen raadin toimesta Aksel Kankaanranta.

Suomen euroviisuedustaja valittiin tänään lauantaina Tampereella järjestetyssä UMK-finaalissa. Suoran lähetyksen päätteeksi selvisi, että Suomea Rotterdamissa järjestettävään kilpailuun lähtee edustamaan Aksel Kankaanranta kappaleella Looking Back.

Toiseksi finaalissa sijoittui ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantanut Erika Vikman. Kun kansainvälisen raadin ja yleisön antamat äänet oli laskettu yhteen, oli Vikmanilla pisteitä yhteensä 157 ja hän piti kilpailussa kärkipaikkaa. Kankaanranta kuitenkin kiilasi niukasti Vikmanin ohi yleisöäänissä ja lopulta kaksikon välille jäi eroa vaivaiset 13 pistettä.

Aksel Kankaanrannan esityskappale on nimeltään Looking Back.

Voitto tuli yllätyksenä myös Kankaanrannalle itselleen. Ennen finaaliesitystään hän kertoi keskittyvänsä ennen kaikkea omaan esitykseensä ja paljasti, ettei juuri jännitä.

– Treenit ovat menneet tosi hyvin, joten sen perusteella odotan hyvää esitystä ja show'ta. Ehkä vähän sitäkin, että hei mä oon täällä ja voisin tehdä vähän musiikkia, mies kommentoi vaatimattomasti ennen esitystään.

  • Voit kuunnella Aksel Kankaanrannan UMK-finaaliesityksen yllä olevalta videolta.

Voittonsa jälkeen median eteen saapuva Kankaanranta oli yhtä hymyä. Tuore viisuedustaja kertoo IS:lle uskovansa kansan ihastuneen erityisesti hänen ääneensä ja maanläheisyyteensä.

– Olen tosi yllättynyt, että näin tapahtui, hän pohti. Toivon, että ääneni vetoaa ihmisiin ja herättää tunteita, mies pohtii.

– En silti halua tyrkyttää itseäni mihinkään.

Introverttina itseään pitävä Kankaanranta ei ole erottunut joukostaan vaatimattomuudellaan tarkoituksella. Se saattaa kuitenkin olla yksi hänen voittoonsa siivittäneistä tekijöistä.

– En tiedä, voisiko sitä sanoa taktiikaksi, koska olen aina ollut tällainen. Mutta ehkä se vaatimattomuus jollain tavalla iskee, hän nauraa.

Lavashow’n Kankaanranta aikoo pitää mahdollisimman yksinkertaisena myös Rotterdamissa.

– Menen lavalla sanomaan pointtini ja lähden. Ei siihen muuta tarvita.

Kankaanrannalla oli jo ennen finaalia selvät sävelet sen suhteen, miten hän voittoaan julkistaisi.

– Jos tänään nyt voittaisin nyt jotenkin hauskasti, niin varmasti huima ilta tulossa. Ystäviä on tulossa ja siskot ja veljet. Varmaan jaloviinan voimalla, hän vitsaili.

Ennakosuosikki Erika Vikmanin kohtalona oli jäädä tällä kertaa niukasti kakkoseksi.

Edustajan valinta määräytyi puoliksi yleisöäänistä ja puoliksi kansainvälisen raadin äänistä. Kansainvälisen raadin muodostivat 32 muusikkoa ja euroviisufania kahdeksasta Euroopan maasta: Espanjasta, Virosta, Isosta-Britanniasta, Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Hollannista ja Bulgariasta.

Raadin antamien äänien jälkeen matkalla Rotterdamiin oli niin ikään Kankaanranta, jolle raadin jäsenet antoivat 76 pistettä. Toisena tässä vaiheessa oli F3M, joka sai raadilta 64 pistettä ja kolmannelle sijalla oli puolestaan Vikman 58 pisteen potillaan.

Suomen euroviisuedustajan paikasta kisasivat edellä mainittujen lisäksi myös Catharina Zühlke, Tika sekä Sansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?