IS:n viisuraati täräyttää tiskiin arvionsa UMK-kappaleista – yksi artisteista sai murska-arvion

Euroviisuihin vihkiytynyt IS-raati pisteytti kuusi UMK:n ehdokasta. Kuka saikaan täydet pisteet?

IS:n raatiin kuuluivat Henna Dalman, Pauliina Leinonen, Tatu Onkalo ja Sanna-Leena Santapakka.

Raatiin kuuluivat kuvatoimittaja Henna Dalman, IS Tv-lehden toimittaja Pauliina Leinonen, toimitussihteeri Tatu Onkalo ja verkon julkaisuvastaava Sanna-Leena Santapakka.

Pisteitä kappaleille sai jakaa perinteisellä Eurovision laulukilpailusta tutulla tyylillä, eli 1-12 pistettä niin, että 9 ja 11 pistettä ei voinut antaa.

Mitä mieltä itse olet, kuka ansaitsisi paikan Eurovision laulukilpailussa? Keskustele jutun lopussa!

Catharina Zühlke: Ethernity

Henna: Plussat: Aivan käsittämättömän taitava laulaja! Ei tarvitse olla huolissaan pärjääkö jättiyleisön edessä. Miinukset: Viisuissa on nykyään liikaa näitä nopeaa ja hidasta sekoittavia rimsrämssykappaleita. Pisteet: 5.

Pauliina: Plussat: Sydämeni sykkii viisuille, jotka kasvavat hitaasti korkeuksiin ja onnistuvat vielä tanssittamaan. Upea ja voimakas ääni. Miinukset: Tällaisia valitettavasti kuultu ennenkin. Kallistun Cicciolinan puolelle. Pisteet: 10.

Tatu: Plussat: Pätevä laulaja ja tykki biisi, johon kuoleman käsittely tuo uuden ulottuvuuden. Miinukset: Tällaisia kaikki viisut olisivat, jos vain viisufanien äänekkäin joukkio saisi päättää. Minun makuuni vähän hunajainen. Pisteet: 7.

Sanna-Leena: Plussat: Viisukansan suosikki, jonka ääni kantaa kauas ja biisi onnistuu yllättämään! Miinukset: Vähän sama riski kuin Tikan biisissä. Onko tähän nyt kolattu kaikki mahdolliset kliseet kasaan? Pisteet: 7

Pisteitä yhteensä: 29

Erika Vikman: Cicciolina

Henna: Plussat: Erika Vikman ei himmaile! En muista, milloin musiikki olisi saanut näin hyvälle mielelle. Tuleva viisudiskojen ikihitti. Miinukset: Paheksujat paheksukoon. Show’n kanssa pitää olla tarkkana, ettei mene överiksi. Pisteet: 12.

Pauliina: Plussat: Rakastuin kertoheitolla, vaikka nikottelin kuultuani biisin olevan suomeksi. Kommenttien perusteella myös ulkomaalaiset hullaantuivat Cicciolinaan. Miinukset: Odotan show’ta mutta siinä myös ylimenovaara. Pisteet: 12.

Tatu: Plussat: Aivan ihanaa nykyajan kasaria ja ilosanomaa. Kansainvälisestikin viisusesongin piristys, ja omalla kielellä. Miinukset: Voi mennä yli hilseen euroyleisöltä ja tuomareilta, mutta ei anneta sen häiritä bileitä. Pisteet: 12.

Sanna-Leena: Plussat: Riskillä sisään! Herättää mielipiteitä, ja pääasiassa positiivisia. Tällä biisillä todella erotutaan muista maista! Miinukset: Ymmärtääkö muu Eurooppa Suomen huumorintajua? Jos eivät, oma on häpeänsä! Pisteet: 12.

Pisteitä yhteensä: 48

Aksel Kankaanranta: Looking Back

Henna: Plussat: Hyvät sanat, nuoruuden haikailu toimii aina. Miinukset: Suomen fantastisin ja mystisin ääni ei ikävä kyllä pääse oikeuksiinsa tässä kappaleessa. Onko vähän tylsä hauraudessaan? Pisteet: 6.

Pauliina: Plussat: Ihanan hellä ja herkkä ääni. Kaunis sanoma kappaleella. Alku lupasi enemmän, mutta kertosäe harmillisesti vähän lässähti. Miinukset: Voi kadota viisumassaan. Pisteet: 6.

Tatu: Plussat: Tämä vie mukanaan haikeisiin tunnelmiin. Esittäjäkin vaikuttaa kiinnostavalta, ei tähän ole mitään lisättävää. Miinukset: Nuoria surumielisiä miehiä on viime aikoina näissä ympyröissä pyörinyt aika paljon. Pisteet: 10.

Sanna-Leena: Plussat: Pidän biisin tunnelmasta, sanomasta ja Akselin upeasta äänestä. Miinukset: Aivan kuin biisistä puuttuisi yksi osa, joten se loppupuolella hieman lässähtää. Tikan modulaatio tekisi terää! Pisteet: 10.

Pisteitä yhteensä: 32

F3M: Bananas

Henna: Plussat: Huolellista ja ammattimaista, osin kylmäksi jättävää tuotantoa. Miinukset: On jotenkin feikki, ei tunnu aidolta tämä partyfiilis, ei vaikka kuinka Helsinki-mielentilaa hehkutetaan. Pisteet: 1.

Pauliina: Plussat: Tyttöbändienergiaa ihan kelvollisella kertosäkeellä. Miinukset: Alkaa kuulostaa yksitoikkoiselta ja junnaavalta. Pisteet: 3.

Tatu: Plussat: Kyllä Suomeen kunnon tyttöbändi mahtuisi. Miinukset: Raastava renkutus, jossa vähän huppelissa pussaillaan. Kaipaisin joko syvällisempää tai ronskimpaa otetta. Haloo, eletään vuotta 2020! Pisteet: 1.

Sanna-Leena: Plussat: Kertsi jää päähän kuin tauti. Miinukset: Tyttöjen keskinäinen kemia ei oikein ainakaan videolta loista. Myös lyriikat ovat aika myötähäpeää aiheuttavia, tyttöjen pussaus ei ole enää OMG nykyaikana. Pisteet: 1.

Pisteitä yhteensä: 6

Sansa: Lover View

Henna: Plussat: UMK:n tyylikkäin kappale toimii euroviisumaailman ulkopuolella. Saa liikettä kinttuihin, toimii klubeilla. Miinukset: En usko, että voittaisi viisut, mutta olisi mukava lähettää tämä Rotterdamiin. Pisteet: 10.

Pauliina: Plussat: UMK:n taso on kyllä tänä vuonna poikkeuksellisen hyvä. Lover View’n kaltaisia biisejä ei ole ollut juurikaan tyrkyllä Suomesta viisuihin. Miinukset: Kaikesta huolimatta jättää vähän kylmäksi. Pisteet: 7.

Tatu: Plussat: Sensuellia fiilistelymusiikkia, josta ei ole mukiloitu väkisin jotain mitä kuvitellaan euroviisujen olevan. Miinukset: Olen kahden vaiheilla, kaipaisinko ihan pienen yllätyksen minimalismin keskelle. Pisteet: 8.

Sanna-Leena: Plussat: Tuo mieleen Belgian useat henkäilevät ehdokkaat, jotka menestyvät viisuissa hyvin. Oma guilty pleasureni! Miinukset: Sanoitukset ovat sekopäiset, mistä Google translatorista nämä on arvottu? Pisteet: 8.

Pisteitä yhteensä: 33

Tika: I Let My Heart Break

Henna: Plussat: Kelpo voimaballadi. Kiintoisa ääni! Miinukset: Ikävä kyllä sanoitus on kuin alakoulun englannin tunnilta. Eipä se koskettavan euroviisun kirjoittaminen niin helppoa olekaan! Pisteet: 7.

Pauliina: Plussat: Taitava ja herttainen laulaja. Suurten ja voimakkaiden kertosäkeiden ystävänä tämä vetoaa minuun. Miinukset: Biisissä liikaa toistetta. Kaipailisin enemmän jippoja, että erottuisi. Pisteet: 8.

Tatu: Plussat: Kertosäkeessä piisaa tunnetta ja voimaa. Perinteikäs. Miinukset: Joskus pikkuasiat voivat olla elämää suurempia, mutta nyt en vakuutu. Kahvia keitellään ja uusi mekkokin pitäisi saada – entäs sitten? Pisteet: 4.

Sanna-Leena: Plussat: Modulaatio! Kappaleessa on mukavasti mukana kaikki tarvittavat klassisen viisuballadin elementit. Miinukset: Valitettavasti klassikko voi olla myös klisee. Tikan biisi on siinä rajalla, onko se tylsä. Pisteet: 5.

Pisteitä yhteensä: 24

Kilpailukappaleiden tekijät ja esiintymisjärjestys

  1. Catharina Zühlke: Ethernity. Tekijät: Catharina Zühlke, Marcia Sondeijker, Roel Rats, Josefin Myrberg ja Henrik Tala.

  2. Erika Vikman: Cicciolina. Tekijät: Janne Rintala, Mika Laakkonen, Erika Vikman ja Saskia Vanhalakka

  3. Aksel Kankaanranta: Looking Back. Tekijät: Joonas Angeria, Whitney Phillips sekä Connor, Toby ja Riley McDonough.

  4. F3M: Bananas. Tekijät: Olli Äkräs, Hanna Ollikainen ja Rafael Elivuo.

  5. Sansa: Lover View. Tekijät: Sansa, Yotto Yliperttula ja Anton Sonin.

  6. Tika: I Let My Heart Break. Tekijät: Neea Jokinen, Timo Oiva, Lotus Wang and Oliver@i-One Music.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?