Euroviisut vaakalaudalla koronaviruksen vuoksi - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Euroviisut vaakalaudalla koronaviruksen vuoksi

Euroviisut on tarkoitus järjestää Rotterdamissa toukokuussa.

Julkaistu: 6.3. 14:38

Reutersin mukaan euroviisujen järjestäjätaho pohtii tällä hetkellä vaihtoehtojaan koronavirustilanteen vuoksi. Järjestävät eivät ole kommentoineet sitä, millaisia vaihtoehtoja he harkitsevat.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että yksi euroviisujen järjestäjätahoista pohtii tällä hetkellä koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta ja sen vaikutuksia toukokuussa järjestettävälle laulukilpailulle. Euroviisut järjestetään tänä keväänä Rotterdamissa, Hollannissa.

Reutersin mukaan viisut televisioiva NPO-kanava punnitsee nyt vaihtoehtojaan koronatilanteen huomioiden ja sen varalle, että virus jatkaa nopeaa leviämistään. Viisuorganisaatio seuraa tiivisti terveysviranomaisten ohjeita päättäessään, missä muodossa 12–16. toukokuuta järjestettävät euroviisut toteutetaan.

Reutersin mukaan järjestäjät eivät ole kommentoineet sitä, millaisia vaihtoehtoja he harkitsevat kisan järjestämiselle.

Hollannin terveysviranomaiset kertoivat perjantaina, että koronaviruksen saanut 86-vuotias mies kuoli Rotterdamissa. Mies on tiettävästi ensimmäinen virukseen kuollut Hollannissa. Ensimmäinen koronatartunta raportoitiin maassa 27. helmikuuta. Torstaihin mennessä Hollannissa vahvistettiin 82 tartuntaa.

Metro-lehti kertoi torstaina, että viisujen televisionnista vastaava European Broadcasting Union seuraa tällä hetkellä tiiviisti koronaviruksen leviämistä ja WHO:n ohjeistusta.

– EBU tietenkin seuraa tarkkaavaisesti tilannetta ja koronaviruksen leviämistä, ja tekee terveyden ja turvallisuuden kannalta tarvittavia toimenpiteitä linjassa WHO:n ja kansallisten viranomaisten ohjeistuksen kanssa, EBUn edustaja kommentoi torstaina.

Euroviisut on valtava kansainvälinen tapahtuma, johon saapuu kymmeniä tuhansia vieraita eri puolilta Eurooppaa. Tapahtumaa seuraa televisiosta noin 200 miljoonaa katsojaa.

Mikäli euroviisut peruuntuisivat kokonaan, olisi se valtava menetys paitsi Rotterdamin kaupungille, myös koko Hollannille. Viisut tuovat maahan turisteja, jotka puolestaan tuovat mukanaan rahaa, ja tapahtuma itsessään tuo maalle näkyvyyttä.

Suuria yleisötapahtumia on peruttu tähän mennessä esimerkiksi Italiassa. Hollanti ei ole toistaiseksi rajoittanut yleisötapahtumien järjestämistä.

Reutersin mukaan Tanska ilmoitti perjantaina, että maan euroviisukarsinnat järjestetään ilman yleisöä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Artikkelia muokattu 15.00: Ensimmäinen koronatartunta raportoitiin Hollannissa helmikuussa, ei huhtikuussa, kuten artikkelissa ensin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?