Kiusallinen alku UMK:lle: yksi euroviisu­ehdokkaiden kappaleista vuoti nettiin aivan liian aikaisin - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Kiusallinen alku UMK:lle: yksi euroviisu­ehdokkaiden kappaleista vuoti nettiin aivan liian aikaisin

F3M-yhtye kisaa UMK:ssa paikasta Hollannissa järjestettävissä euroviisuissa.

Julkaistu: 21.1. 17:09

Yksi UMK:n kisakappaleista putkahti kuunneltavaksi jo tiistaina, vaikka niin ei pitänyt käydä.

Suomen euroviisuedustajan paikasta kisaavat UMK-artistit julkistettiin tiistaina Helsingissä, hotelli Kämpissä. Tilaisuudessa paljastettiin, että avoin UMK-kisa palaa tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen, kun paikasta kevään euroviisuissa kilpailee kuusi suomalaisartistia.

UMK-finaali nähdään tv:ssä 7. maaliskuuta. Lähetyksessä kuultavat artistien kisakappaleet oli määrä julkaista ensi perjantaista alkaen, mutta pian UMK:n tiedotustilaisuuden jälkeen kävi ilmi, että yksi kappaleista putkahtikin koko kansan kuunneltavaksi jo tiistaina.

UMK:ssa kilpailevan F3M-yhtyeen Bananas-kappale ilmestyi Spotifyhin ja Youtubeen yli viikon etuajassa. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Ylen edustaja, YleX-kanavan musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kertoo, että kyseessä on ikävä virhe, jonka tarkempaa syytä selvitellään parhaillaan.

– Kyseessä on inhimillinen tai tekninen virhe. Tämä kappale on virheellisesti päätynyt kuunneltavaksi jo tänään. Tämä ei ollut UMK:n tarkoitus eikä artistin tai levy-yhtiön tarkoitus, Hakonen sanoo.

F3M toivoo olevansa 2020-luvun Spice Girls.

Hakosen mukaan Yle on nyt lähettänyt kappaleen poistopyynnön kaikkiin palveluihin, joissa se on virheellisesti julkaistu.

– Joissakin on näissä on jopa vuorokauden viive, mutta se poistuu kyllä kaikkialta, Hakonen sanoo.

Kömmähdys ei musiikkipäällikön mukaan vaikuta UMK-kappaleiden alkuperäiseen julkaisusuunnitelmaan tai itse kilpailuun millään tavalla.

– Kappaleet julkaistaan alkuperäisen aikataulun mukaan, mukaan lukien tämä Bananas-kappale, hän vakuuttaa.

F3M-yhtye koostuu kolmesta nuoresta laulajasta, joiden tähtäimenä on olla 2020-luvun Spice Girls. Heidän kappaleensa oli tarkoitus ilmestyä keskiviikkona 29. tammikuuta.

Hakosen mukaan yhtye kuuli heidän biisinsä kanssa sattuneesta mokasta tiistaina ja oli tilanteesta hyvin yllättynyt.

– He olivat aivan yhtä yllättyneitä kuin me kaikki muutkin. Ei ole kyse siitä, että he tai levy-yhtiö olisivat mitenkään tarkoituksella tätä tehneet.

F3Min muodostavat Viv, Baby O ja MIARA, jotka kuvailevat Ylen tiedotteessa olevansa käveleviä jukeboxeja.

– Me lähdettiin mukaan UMK:hon näyttämään kaikille, mihin yhdessä pystymme. Toki tää on myös just sitä mitä haluamme tehdä, eli laulaa ja esiintyä. Emme malta odottaa, että pääsemme osoittamaan kykymme Euroviisuissa, yhtye sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?