Kuolemantapaus euroviisuissa järkyttää Israelissa: ”Kuinka on mahdollista, että jotain näin kamalaa voi tapahtua” - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Kuolemantapaus euroviisuissa järkyttää Israelissa: ”Kuinka on mahdollista, että jotain näin kamalaa voi tapahtua”

Kuva Expo Center Tel Avivin sisältä euroviisujen edellä.

Julkaistu: 16.5.2019 0:33

Israelilaismies loukkaantui vakavasti maanantaina euroviisujen järjestämispaikalla, kun hän oli purkamassa tavaroita kuljettamastaan kuorma-autosta Expo Tel Avivissa.

The Times of Israel -lehti kertoo miehen saaneen osuman hänen päälleen kaatuneesta, pyörillä varustetusta valaisinlaitteesta. Iältään 66-vuotias mies sai turmassa vakavia vammoja päähänsä sekä selkärankaansa, osa hänen kylkiluistaan murtui ja keuhko puhkesi.

Mies kiidätettiin turmapaikalta Tel Avivissa sijaitsevaan sairaalaan hätäleikkaukseen. Pelastusyrityksestä huolimatta miehen tila huononi tiistain aikana ja keskiviikkona aamuyöllä hänet julistettiin kuolleeksi.

Miehen perhe on kyseenalaistanut euroviisujen turvallisuusjärjestelyt.

– Emme syytä vielä ketään, mutta kuinka on mahdollista, että euroviisujen kokoisessa tapahtumassa, johon investoidaan valtavasti rahaa ja jonka turvallisuutta valvotaan tarkoin, jotain näin kamalaa voi tapahtua, uhrin poika ihmettelee Times of Israelin haastattelussa.

Viranomaiset käynnistivät tapauksesta virallisen tutkinnan heti maanantaina.

Alustavien tutkimustulosten perusteella vaikuttaa siltä, että valaisinlaitetta ei ole käsitelty turvallisuusmääräysten mukaisesti.

– Euroviisujen järjestäjät ovat esittäneet surunvalittelut uhrin perheelle. Olemme erittäin pahoillamme euroviisujen pysäköintialueella kuorma-autosta teknisiä laitteita purkamassa olleen kuljettajan kuolemasta. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona.

Euroviisut käynnistyivät ensimmäisillä semifinaaleilla tiistai-iltana, jolloin 17 maata kilpaili pääsystä lauantain finaaliin. Mukaan pääsi kymmenen maata. Suomea edustaneet Darude ja Sebastian Rejman karsiutuivat finaalista Look Away -kappaleellaan.

Tiistain semifinaalista jatkoon selvisivät Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tsekki, Australia, Islanti, San Marino ja Slovenia. Toinen semifinaali järjestetään torstai-iltana.

Sebastian Rejman ja Etel Röhr lavalla euroviisujen semifinaaleissa Tel Avivissa.

Lue myös: Euroviisut kuumensivat suomalaisten tunteet – näin Yle vastaa murskakritiikkiin: jatkosta käynnissä kiivas pohdinta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?