Viisutulos oli Darudelle ja Sebastian Rejmanille karvas pettymys: ”Harmittaa vietävästi”

Julkaistu:

Suomi ei selviytynyt euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa kymmenen eniten pisteitä saaneen maan joukkoon.
– Harmittaa vietävästi, mutta oma paras annettiin ja tiimi on tehnyt mahtavaa duunia ja henki on ollut huikea, ei sitä enempää voi pyytää. Hetken rauhoittuminen ja hyvät yöunet ovat nyt tarpeen, ja sitten homma jatkuu, business as usual, Darude ja Sebastian Rejman sanovat Ylen tiedotteessa.

– Kokemus on ollut todella siisti ja merkityksellinen ja luodut ystävyys- ja työkontaktit ovat arvokkaita kotiinviemisiä kaikesta huolimatta.

– Esitys ei menestynyt odotetulla tavalla, mutta voimme olla ylpeitä sekä esiintyjien että Suomen suunnittelutiimin laadukkaasta showsta osana maailman suurinta musiikkishow’ta, Ylen tuottaja Anssi Autio sanoo.

Laulukilpailu huipentuu finaaliin lauantaina. Finaalissa kilpailee 26 maata: 20 semifinaaleista jatkoon päässyttä sekä isot rahoittajamaat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja sekä viime vuoden voittajamaa Israel.

2. semifinaali torstaina 16. toukokuuta Yle TV2-kanavalla kello 22. Euroviisujen finaali samalla kanavalla lauantaina 18. toukokuuta kello 22.00.

Nämä maat pääsivät jatkoon:

  1. Kreikka
  2. Valko-Venäjä
  3. Serbia
  4. Kypros
  5. Viro
  6. Tsekki
  7. Australia
  8. Islanti
  9. San Marino
  10. Slovenia