Suomi ei päässyt jatkoon euroviisuissa – finaalipaikka jäi haaveeksi

Julkaistu:

euroviisut
Daruden ja Sebastian Rejmanin taival euroviisuissa päättyi semifinaaleihin.
Suomen tie euroviisuissa katkesi tiistai-iltana Tel Avivissa, jossa kisattiin tämän vuoden ensimmäinen semifinaali.

Darude eli Ville Virtanen, 43, ja Sebastian Rejman, 41, eivät päässeet jatkoon, eikä Suomea siten nähdä lauantaina euroviisujen loppuhuipennuksessa. Ensimmäisessä semifinaalissa jatkopaikasta mittelivät 17 maata, joista 10 pääsi jatkoon yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella.

Darude ja Rejman esittivät semifinaalissa itse sanoittamansa ja säveltämänsä kappaleen Look Away.


Darude ja Rejman astuivat Israelin viisulavalle semifinaalin kolmantena, heti Kyproksen ja Montenegron jälkeen.

Duon esittämän Look Away sai suuret suosionosoitukset yleisöltä, mutta jatkopaikkaan esitys ei riittänyt. Myös vedonlyöntitilastot näyttivät koko ajan melko huonoilta Suomen kannalta.


Lavashow poikkesi Uuden musiikin kilpailussa nähdystä, jolloin lavalla komeili jättimäinen kuutio. UMK:ssa nähtyä kuutiota ei voitu tuoda Tel Aviviin, joten kuutiolle heijastettu video näkyi nyt lavan takaosassa olevalta isolta näytöltä.

Darude nähtiin semifinaaliesityksessä lavan takaosassa. Lavalla nähtiin myös tanssija Etel Röhr, joka on suomalaisyhtye Sunrise Avenuen nokkamiehen Samu Haberin kihlattu.

Viisulavalla Röhr tanssi lavan keskellä, ja nahkatakkiin pukeutunut Rejman lauloi suurimman osan esityksestä lavan etuosassa lähellä yleisöä.

Vielä maanantaina harjoituksissa kaksikkoa harmittivat viime hetken muutokset kamerakulmissa, jotka aiheuttivat muutoksia Rejmanin lavatyöskentelyyn.

Rejman totesikin, että ”ei tätä ole helpoksi tehty”. Ilmeisesti myös muilla viisuartisteilla oli ollut teknisiä ongelmia maanantain kenraaliharjoituksessa.

– Ei ole paniikkia. Pyritään vain parantamaan sitä rutiinia, mutta on aika ilkeää, että se rutiini vaihtuu, jos kamerakulmia vaihdetaan, Virtanen kommentoi.

Viisukappale oli syntynyt Daruden ja Rejmanin omasta kynästä, ja myös sävellys oli duon käsialaa.

Darude kuvaili kappaletta hätähuudoksi maailman tilasta. Hänen mukaansa kappaleella halutaan herättää ihmiset kohtaamaan maailman ongelmat, vaikka olisi helpompaa kääntää pois katseensa.

Viisuihin valmistautuminen otti puoli vuotta, ja kaikki huipentui tiistai-iltana Israelissa. Vaikka tie viisumenestykseen katkesi, oli miesten matka joka tapauksessa unohtumaton.


Suomalaismiehet olivat Tel Avivissa kovasti kysyttyjä kansainvälisen median parissa. Esimerkiksi sunnuntaina Daruden ja Rejmanin matka oranssilla matolla kohti avajaisjuhlaa kesti pari tuntia, kun mediat halusivat jututtaa miehiä toinen toisensa perään.

Daruden käsipuolessa nähtiin tällöin myös hänen harvoin julkisuudessa esiintyvä vaimonsa Michelle.

– Vaimo on ihan ässä. Hän hoitaa kodin, sähköpostit, koordinoinnit, bookkaa lennot ja järjestää noin muutenkin kaiken, Darude kehui.

Euroviisujen toinen semifinaali nähdään torstaina, jolloin loput 18 maata kisaavat samalla periaatteella jatkopaikastaan.

Toisessa semifinaalissa on yksi osallistujamaa enemmän kuin ensimmäisessä, koska alun perin ensimmäiseen semifinaaliin sijoitettu Ukraina vetäytyi kisoista kohun saattelemana.

Finaalissa nähdään automaattisesti myös isäntämaa Israel ja viisi suurinta rahoittajamaata, eli Italia, Ranska, Saksa, Espanja ja Iso-Britannia.

Näin ollen lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata.
2. semifinaali torstaina 16. toukokuuta Yle TV2-kanavalla kello 22. Euroviisujen finaali samalla kanavalla lauantaina 18. toukokuuta kello 22.00.

Nämä maat pääsivät jatkoon:

1. Kreikka

2. Valko-Venäjä

3. Serbia

4. Kypros

5. Viro

6. Tsekki

7. Australia

8. Islanti

9. San Marino

10. Slovenia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt