Darude räjäytti potin! Sebastian Rejmanin tiukka ”äijähaara” villitsi yleisön - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Darude räjäytti potin! Sebastian Rejmanin tiukka ”äijähaara” villitsi yleisön

Suomi nousi lavalle ensimmäisessä semifinaalissa jo kolmantena.

Julkaistu: 14.5.2019 22:25

Suomi kisaa finaalipaikasta euroviisuissa kappaleella Look Away.

Darude ja Sebastian Rejman olivat tänään tiistai-iltana tulikokeessa viisulavalla, kun he esittivät Look Away -kappaleensa Tel Avivissa.

Suomi esiintyi viisuissa kolmantena, heti Kyproksen ja Montenegron jälkeen.

Suomen esitys on muuttunut hieman Uuden musiikin kilpailussa (UMK) nähdystä. UMK:ssa nähtyä kuutiota ei voitu tuoda Tel Aviviin, joten kuutiolle heijastettu video näkyy nyt lavan takaosassa olevalta isolta näytöltä. Darude on lavan takaosassa katsomosta käsin katsottuna vasemmalla puolella ja tanssija Etel Röhr on lavan takaosassa keskellä. Rejman oli osan Look Away -kappaleen esityksestä lavan etuosassa.

– Huomio ei kiinnittynyt Sebastianin äijähaaraan, vaan tanssija Etel Röhriin, juontaja Mikko Silvennoinen sanoi.

Ensimmäisessä semifinaalissa esiintyy yhteensä 17 maata: Suomi, Kypros, Montenegro, Puola, Slovenia, Tshekki, Unkari, Valko-Venäjä, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanti, Viro, Portugali, Kreikka ja San Marino.

Parivaljakon kanssa lavalla nähtiin tanssija Etel Röhr.

Darude on kuvaillut Suomen viisukappaletta hätähuudoksi maailman tilasta. Hänen mukaansa kappaleella halutaan herättää ihmiset kohtaamaan maailman ongelmat, vaikka olisi helpompaa kääntää pois katseensa.

Darude ja Rejman ovat säveltäneet ja sanoittaneet Look Awayn. Kappaleen on tuottanut Darude.

Sebastian Rejmanin ja Daruden esitys on muuttunut hieman UMK:ssa nähdystä esityksestä.

Euroviisujen toinen semifinaali mitellään torstaina. Toisessa semifinaalissa on yksi osallistujamaa enemmän kuin ensimmäisessä, koska alun perin ensimmäiseen semifinaaliin sijoitettu Ukraina vetäytyi kisoista.

Molemmista semifinaaleista jatkoon pääsee yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata. Finalistit puolestaan kohtaavat lauantaina, kun laulukilpailun voittaja selviää.

Semifinaaleista jatkoon päässeiden lisäksi finaalissa nähdään kisojen isäntämaa Israel sekä kisojen viisi suurta rahoittajamaata eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Britannia. Näin ollen lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?