H-hetki lähestyy! Näistä elementeistä Suomen euroviisuesitys rakentuu – Tel Avivin puitteet poikkeavat huomattavasti aiemmasta

Julkaistu:

euroviisut
Euroviisuedustaja Darude ja euroviisujen tuottaja Anssi Autio paljastavat Suomen viisuesityksen olevan entistä komeampi ja isompi.
Isompaa ja hienompaa. Näin Darude vertaa Tel Avivin viisuesitystään UMK-finaalissa nähtyyn. Darude ja Sebastian Rejman kilpailevat ensimmäisessä semifinaalissa kolmantena Montenegron seesteisen maailmanparannusbiisin perään.

– Tel Avivissa lava on geometrisesti jonkin verran erilainen. Tulemme käyttämään jo nähdyn ohella ledilattiaa. Tarina pysyy samana ja Äiti Maa sen keskipisteenä, hän kuvailee.

Darude ja Sebastian Rejman ovat eläneet kevään viisukuplassa ja kiertäneet muiden viisuartistien kanssa euroviisujuhlia.

– Se on mahtava kupla. Euroviisufanit ovat fanaattisia yksittäisten artistien ja koko euroviisujen suhteen. On ollut aivan todella siistiä. Pre partyt ovat sellaista läpänheittoa ja toisiin tutustumista.

Darude pitää euroviisuja huikeana rikkautena, kun eri kulttuurit laitetaan samaan läjään.

– Euroviisuja väheksyvät eivät näe sen asian arvokkuutta, että niinkin monesta maasta ja eri kulttuurista ihmiset kokoontuvat yhteen, ja syntyy hauska sillisalaatti. Vaikka se on skaba, se on enemmänkin iso musafestari, jossa ollaan sulassa sovussa.

Lava

Tel Avivin viisulavan on suunnitellut saksalainen alansa huippu Florian Wieder, joka on loihtinut lavoja jättimäisiin tv-tuotantoihin, kuten Lissabonin, Kiovan, Wienin ja Bakun euroviisuihin sekä MTV-gaaloihin.


Lavarakennelma

Euroviisujen tuottaja Anssi Autio kertoo, että koska lava on monipuolisempi kuin UMK:ssa, se tekee koko Suomen esityksestä näyttävämmän.

Hänen mukaansa Tel Avivissa on käytössä enemmän pintoja videoille, mikä mahdollistaa Look Awayn ilmastonmuutosta käsittelevän tarinan laajentamisen. Kokonaisuutena show on aiemmin nähtyä isompi ja hienompi.


Valo- ja videosuunnittelu

Valo- ja videosuunnittelusta vastaa Bright Finland. Biisin tarina on syntynyt yhteistyössä Daruden, Sebastian Rejmanin ja yhtiön visuaalisten suunnittelijoiden Ossi Luodon, Eero Helteen ja Mikko Linnavuoren kanssa.

Tanssija

Esityksen katseenvangitsijaksi nousee Äiti Maana tanssiva Etel Röhr. Koreografian on tehnyt Reija Wäre. Järven tarina -dokumentin nähneet muistavat Röhrin ennen elokuvaa esitetystä Noste – tanssi veden alla -lyhytelokuvasta. Elokuvatuottaja Marko Röhrin tytär on kihloissa Sunrise Avenuen Samu Haberin kanssa.


Puvustus

Daruden, Sebastian Rejmanin ja Etel Röhrin puvustuksen ovat hoitaneet Ylen puvustajat Jouni Mervas ja Elina Lario. Pukuihin ei ole tulossa suuria muutoksia. Lario vastasi myös viime vuonna viisupuvustuksesta ja teki Saara Aallon puvun yhdessä Vesa Silverin kanssa.

Taustalaulajat

Look Awayn taustalaulajia on kolme. Matti Leino, Heini Ikonen ja Petri Somer eivät näy katsojalle, vaan esitys keskittyy Daruden, Rejmanin ja Röhrin ympärille.


Suomalaisuus

Kaikki Suomen viisuesityksen esiintyjät ja tekijät ovat suomalaisia. Autio kehuu, kuinka hienolta tuntuu suomalaisena viedä globaalilla tasolla koskettavaa tarinaa Eurooppaan ja euroviisuihin.

Suomen delegaatio

Esityksestä vastaavat paikan päällä Ebun työntekijät, jotka toteuttavat suomalaisen tiimin visiota. Suomesta lähtee pieni porukka katsomaan Tel Aviviin, että asiat näyttävät siltä, miltä niiden pitäisi näyttää. Suomen delegaatioon kuuluu 20 ihmistä Israelissa.
Don’t Look Away – Matka euroviisuihin tiistaina 14.5. TV2 kello 21.30. Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 tiistaina 14.5 TV2 kello 22.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt