Sebastian Rejman sanoi ensin ei euroviisuille – tänään hän esiintyy Tel Avivin lavalla: ”Kelmi väsytti minua, kunnes lähdin mukaan”

Julkaistu:

Euroviisut
Darude eli Ville Virtanen sai tehdä melkoisesti töitä ennen kuin Sebastian Rejman lähti laulajaksi euroviisuihin.
Sebastian Rejman, 41, on alun perin hän on muusikko, vaikka viime vuosina hän on ollut esillä näyttelijänä ja juontajana. Rejmanin The Giant Leap -yhtye menestyi kymmenisen vuotta sitten.

– Ville pyysi ensin muutamia biisejäni kuultavaksi, Rejman kertoo.

Virtanen innostui Look Away -biisistä ja pyysi sitä viisuehdokkaaksi. Samalla hän kysyi, lähtisikö Sebu laulamaan kaikki kolme ehdokasta. Rejman mietti asiaa yli kuukauden.

– Olen aina ajatellut tarkkaan, mihin lähden mukaan. En ole hakenut pikavoittoja vaan pyrkinyt rakentamaan uraa pitkäjänteisesti. Olen nyt kolmisen vuotta näytellyt päätyökseni, joten jouduin ottamaan huomioon monenlaisia asioita.


Virtanen lähetteli öisin videopätkiä isoilta festarikeikoilta, joita kaksikko oli tehnyt aiemmin yhdessä.

– Hän laitteli viestejä, että muistatko, kuinka hienoa oli silloin sielläkin. Mokoma kelmi väsytti minua kunnes lopulta lähdin mukaan, Sebu hymyilee.

– Onneksi niin, sillä musiikki sykkii sydämessäni edelleen hyvin vahvasti, vaikka itsellenikin yllätykseksi myös näyttelemisestä on tullut iso intohimo.

Esiintymistaitoja tarvitaan, sillä viisufinaalilla sanotaan olevan lähes 200 miljoonaa katsojaa.

– Se ei jännitä, vaan kasvattaa näyttämisen halua. Esiintymistäni se ei muuta vaan vedän samalla tavalla vaikka katsojia olisi 17 henkeä Hämeenlinnassa. Vedän aina täysillä ja niin hyvin kuin osaan, vaikka iso lava ja yleisömäärä saavatkin syttymään.


Rejman on esiintynyt muutaman kerran stadionkonserteissa, joista suurin yleisö on ollut Ratinan stadionilla Tampereella Bryan Adamsin konsertissa keväällä 2010. The Giant Leap lämmitteli Adamsia tämän henkilökohtaisesta pyynnöstä. Adams oli ihastunut yhtyeeseen, kun se lämmitteli häntä ensimmäisen kerran vuonna 2007 Espoo Areenalla.

Rejmanilla oli mahdollisuus jutella kummankin keikan yhteydessä Adamsin kanssa.

– Ratinassa kiitin häntä kädestä pitäen, koska hän halusi meidät uudestaan keikalleen.

Rejman kertoi kanadalaistähdelle, että tämä oli yksi suurimpia syitä, miksi hän oli ryhtynyt muusikoksi.

– Bryan katsoi minua suoraan silmiin ja totesi huumorintajuiseen tyyliinsä, että minun pitäisi hankkia uusia syitä jatkaa. Bryan on yksi kilteimpiä ja sydämellisimpiä herrasmiehiä, jonka olen koskaan tavannut. Ja edelleen todella kova artisti livenä.


Kaksikon kohtaaminen Tampereella oli itse asiassa jo miesten kolmas tapaaminen. Rejman oli nuorena Adamsin keikalla Hartwall Areenassa. Kun artisti kysyi, osaako joku yleisöstä soittaa kitaraa, Rejman pitkänä miehenä erottui eturivin naisvaltaisesta yleisöstä. Turvamiehet nostivat Rejmanin lavalle ja Bryan antoi hänelle kitaran käteen.

– Vedimme Summer of 69 -biisiä. Bryanin kitaristi seurasi vierestä, pystynkö soittamaan sen, mutta kun osasin, hän otti kitaran kaulastaan ja katosi lavan taakse, Sebu muistelee ikimuistoista hetkeä.

Joukkuepeleissä Rejman on oppinut tulemaan toimeen muiden kanssa, mutta myös pitämään puolensa.

– Tajusin jo nuorena pelatessani fudista ja lätkää, että jos ei ole koko ajan hereillä ja kartalla, aina tulee kulman takaa kovempi kaveri ja vetää kumoon.


Jääkiekkoharjoituksissa kävi sekin haaveri, jossa Rejman loukkasi sormensa. Suomen viisuehdokkaiden julkistustilaisuudesta hän joutui menemään suoraan sairaalaan.

– Sormi oli murtunut kahdeksaan osaan ihan säpäleiksi. Vain luun sidekalvot pitivät sitä paikallaan. Sormi on jo lähes parantunut, mutta sitä pitää nyt vahvistaa harjoituksilla.

Viisumenestystä Rejman ei lähde veikkailemaan.

– Ville on sanonut haluavansa finaaliin ja sinne minäkin toivon meidän pääsevän, jotta mahdollisimman suuri joukko näkee esityksemme. Kiva päästä näyttämään artistina, mitä tein ennen kuin aloin näytellä.


Rejmanin lähimmät seuraavat kisoja Suomesta. Kotijoukkoihin kuuluvat kihlattu näyttelijä Iina Kuustonen sekä parivuotias Bruno-poika ja tammikuussa syntynyt tytär.

– Pojan syntyminen kasvatti entisestään kunnianhimoa ja vastuuntuntoa. Ja kun tekee töitä, niitä tekee entistä enemmän tosissaan. Enää ei ole aikaa vain haahuilla ja ihmetellä, Sebu miettii.

Perheen uudesta tulokkaasta hän ei lähde kertomaan julkisesti.

– Vaipat vaihtuvat nyt toisella kertaa kokemuksella, hän kuittaa aiheen.

Vielä ei myöskään voi puhua uusista rooleista, joita kuvataan tänä vuonna.

– Niitä on tulossa sekä televisiolle että valkokankaalle. Koen olevani hyvin onnekas ja uskon, että parhaat jutut ovat vasta edessä, Sebu tuumii.

Suomi on mukana euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tänään tiistaina. Semifinaali on nähtävissä Yle TV2 -kanavalla kello 21.25 eteenpäin Suomen aikaa. Euroviisujen semifinaali käydään lauantaina 18.5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt