Miten Suomelle käy euro­viisuissa? IS:n UMK-raati arvioi loppu­tuloksen: ”Lähdetään tavoittelemaan finaali­paikkaa”

Julkaistu:

Look Away valittiin ansaitusti UMK:n voittajaksi, arvioi IS:n euroviisuraati.
Turun Logomossa valittiin tänään Suomelle euroviisukappale. Daruden ja Sebastian Rejmanin kappaleista Look Away selvitti tiensä voittajaksi ja Superman ja Release Me jäivät selvästi kakkosiksi.

Ilta-Sanomien Pauliina Leinonen ja Tatu Onkalo olivat paikan päällä Turussa arvioimassa illan lopputuloksen. Vierailevana kommentaattorina raatiin osallistui Nya Åland -lehden toimittaja ja viisuasiantuntija David Lindström.

Voittiko oikea kappale?

– Kyllä! Vaikka pidin enemmän Supermanista, Look Awayn tyylikäs show nosti kappaleen ykköseksi, Tatu pohtii.

– Ehdottomasti. Tämä iski Daruden ja Sebastian Rejmanin kappaleista eniten ensikuuntelulla. Pidin suunnattomasti show'sta, joka oli kaunis, mutta silti näyttävä ja kappaleen maailmanparannusaiheelle uskollinen, Pauliina kehuu.

– Superman oli paras kappale, mutta show’na Look Away oli parempi kokonaisuus, David Lindstöm, viisuasiantuntija ja Nya Ålandin toimittaja arvioi.
  • Voit katsoa voittajakappaleen alta.

Mitkä ovat biisin vahvuudet viisuissa?

– Show huomataan varmasti, eikä viisuihin ole tähän mennessä valittu kovin paljon tanssibiisejä, Tatu sanoo.

– Kappale on tarttuva ja iskevä eikä show'ssa sorruta liiallisuuteen tai alisuorittamiseen. Vaikka tämä ei ole Sandstorm-Darudea, tämä on silti kelpo kappale Tel Aviviin lähetettäväksi, Pauliina toteaa.

– Energia ja lavashow ovat kappaleen vahvuudet, David sanoo.


Entä heikkoudet?

– Näiden maailmanparannusrallien kanssa on aina vähän niin ja näin. Onko se sanomaa, vai vain lässytystä? Tatu kysyy.

– Kertosäe nostatuksen jälkeen pienoinen pettymys, Pauliina miettii.

– Kertosäe toistuu paljon. Sebastian voisi lausua englantia paremmin, David huomauttaa.


Päästäänkö tällä finaaliin?

– Kyllä pitäisi päästä, Tatu sanoo.

– En ole kuullut tähän mennessä yhtään hyvää kappaletta jo valituista viisubiiseistä, joten siinä mielessä Look Awaylla on ihan hyvät mahdollisuudet. Toisaalta ikinä ei voi sanoa, miten itse semifinaalissa sitten käy, Pauliina miettii.

– Virolla ja Tsekillä on molemmilla tanssibiisit, mutta tässä on kyllä parempi energia. Tsekillä on enemmän iloa ja Virolla on selkeämpi melodia. Molemmat maat maat ovat Suomen kanssa samassa semifinaalissa, David sanoo.

Entä voitetaanko euroviisut?

– Ei taideta valitettavasti. Mutta ei sitä kannata murehtia, sillä Venäjää edustaa Sergei Lazarev, jota vastaan on luultavasti ihan turhaa yrittää kilpailla, vaikka kappaletta ei vielä ole edes julkaistu, Tatu huomauttaa.

– Ei, eikä toivottavasti sitä kappaleelta ja sen esittäjiltä odotetakaan. Lähdetään nyt tavoittelemaan finaalipaikkaa, ja jos siinä onnistutaan, se on tärkeintä, Pauliina muistuttaa.

– Ei voiteta, mutta päästään finaaliin, David vannoo.


Mitä piditte väliaikanumeroista ja itse showsta?

– Krista Siegfridsistä on vuosien varrella kuoriutunut aivan huikea UMK:n kuningatar, jonka numeroita odotin oikeastaan enemmän kuin itse kisakappaleita. Kun Daruden biiseistä puuttui mielestäni särmää, Krista toi sitä onneksi roppakaupalla. Mitäs jos ensi vuonna hän hoitaisi sekä kilpailemisen että juontamisen? Tatu heittää.

– Oli ilo katsoa, miten taidokkaasti alku- ja väliaikanumero oli rakennettu. Niistä pursusi ilo, taito ja suuri rakkaus euroviisuihin, Pauliina kehuu.

– Ne olivat parhaat mitä Yle on tehnyt tähän asti, ihan maailmanluokkaa! Krista Siegfrids on loistava, jos Suomi joskus voittaa, hänen on pakko olla juontajana euroviisuissa! David hehkuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt