Voittaja on valittu! Tällä kappaleella Darude ja Sebastian Rejman edustavat Suomea euroviisuissa

Julkaistu:

umk
Suomi lähtee toukokuussa euroviisuihin kappaleella Look Away.
Suomen euroviisuedustuskappale vuodelle 2019 on valittu suorassa UMK19: Darude -lähetyksessä. Suomen edustajat Darude ja Sebastian Rejman lähtevät toukokuussa euroviisuihin kappaleella Look Away.

Yleisö ja kansainvälinen raati valitsivat Suomen edustuskappaleen kolmen vaihtoehdon joukosta. Look Away nousi kärkeen jo kansainvälisen raadin pisteiden jälkeen, sillä kaikki kahdeksan raatiin kuulunutta maata antoivat kappaleelle eniten pisteitä.

Yleisön antamien äänien jälkeen Look Away julistettiin selväksi voittajaksi.


Kansainvälinen raati oli ällistyttävän yksimielinen: Look Away sai jokaiselta kahdeksalta maalta täydet 12 pistettä keräten yhteensä 96 pistettä. Kansainvälinen raati antoi Supermanille 74 pistettä, selvästi vähemmän kuin ykköseksi kirineelle Look Awaylle. Niukasti kolmanneksi pisteissä jäi Release Me, joka sai raadilta 70 pistettä.

Kansainväliseen raatiin kuuluivat Iso-Britannia, Norja, Espanja, Tsekki, Ruotsi, Irlanti, Tanska ja Israel.
  • Voit katsoa voittaneen kappaleen alta.


Look Awayn show nähtiin Ylen suorassa lähetyksessä sellaisena kuin se on tarkoitus toteuttaa myös euroviisulavalla Tel Avivissa toukokuussa 2019.

Vuoden 2019 euroviisut järjestetään Tel Avivissa 14.5.–18.5. Suomen euroviisuedustaja valittiin tänä vuonna Ylen kutsumana.


Myös todellinen euroviisukonkari Emmelie de Forest kehui voittokappaletta IS:lle Turun Logomossa. Tanskalaisnainen voitti itse euroviisut vuonna 2013.

– Se oli hullu ilta, en muista siitä mitään, de Forrest kertoi kuuden vuoden takaisista voittotunnelmistaan.

Hän ei ollut kuullut Daruden kilpailubiisejä ennen tämän illan kenraalia.

– On yksi laulu, josta todella pidän. Ehdottomasti Look Away. Siinä on jotain mitä muissa lauluissa ei ollut. Myös esitys oli hieno, de Forest kehui IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt