Euroviisut

Tällä kappaleella viisufinaaliin? Daruden ensimmäinen UMK-biisiehdokas jakaa mielipiteet – ”Tällaista on odotettu jo vuosia”

Julkaistu:

UMK 19
Release Me -kappale on herättänyt tunteita sekä puolesta että vastaan.
Toukokuussa Suomea euroviisuissa edustava Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, julkaisi keskiyöllä ensimmäisen viisuehdokaskappaleensa. Ennen viisuja suomalaiset ja kansainvälinen raati valitsevat, mikä kolmesta kappaleesta päätyy viisuihin.

Release Me -kappale on jo ehtinyt herättää paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa sekä suomalaisten että ulkomaalaisten viisufanien keskuudessa. Se vaikuttaa jakavan mielipiteitä muun muassa Ilta-Sanomien Facebook-sivuilla.

– Hyvältä kuulostaa. Pitkästä aikaa ollaan viisujen ytimessä ihan kirjaimellisesti. Tällaista on odotettu jo vuosia, seuraavaa kappaletta innolla odottaen. Tykkään, sivulla kommentoidaan.

– Oon koko lyhyen elämäni ajan kahtonut euroviisuja ja tässä on Lordin jälkeen potentiaalisin ehdokas viisuvoittajaksi. Tässä on sitä jotain, ja vielä kaksi muuta biisiä tulossa!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toisten kommentoijien mielestä kappale on kuitenkin tylsä ja mitäänsanomaton.

– Tässä ei oo mitään mistä sais kiinni.

Tältä kuulostaa Daruden ja Sebastian Rejmanin Release Me:Myös Twitterissä Release Me on kerännyt sekä kehuja että kritiikkiä.

– Yllätti positiivisesti toi ensimmäinen UMK19-biisi. Tosi euroviisumainen, mut myös tosi darudemainen.

– Oho, tää Daruden ensimmäinen UMK-biisi on oikeasti jopa aika hyvä.

– Positiivista, pidän kappaleen tarinasta kovin, kovin paljon. Mutta euroviisu tämä biisi ei ole.

Useampi Twitter-kommentoija toivoo euroviisuihin jotakin muuta kappaletta.

– Tällä kertaa ei (varmaan) mennä viisuihin tällä ekana julkaistulla biisillä, sen verran pliisu tämä Release Me on.

– Biisi on täysin tyhjänpäiväsen kuulonen. Oon kuullu varmaa 1 000 samanlaista kappaletta ja Release Me jättää kyl tosi kylmäks.

– Ensimmäisen kuuntelun jälkeen, Release me: 6+. Viimeiset 45 sekuntia oli biisin ainoat hyvät sekunnit, muuten biisi oli aika ”kökkö” ja tylsä.

– Ensimmäinen UMK19-kappale ei herätä sen suurempia riemunkiljahduksia, jollain tapaa uskomattoman geneerinen.

– Elokuvan taustamusiikiksi sopiva, mutta ei euroviisuihin näin ”pliisua” kappaletta.
Darude kuvailee Ylen tiedotteessa, että Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa riittämättömyyden tunnetta huudetaan universumille.

– Minulla on asiat hyvin balanssissa, mutta välistä tulee syyllisyydentuntoja, sydämenpistoksia tai hirveä koti-ikävä reissussa. Uskon, että monella vanhemmalla on joskus sellaisia tuntemuksia, hän pohtii.

Kappaleen solistina toimii näyttelijänä ja laulajana tunnettu Sebastian Rejman.

Darude on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Jaakko Mannisen ja Brandyn Burnetten kanssa. Kappaleen ovat tuottaneet Darude ja Petri Alanko. Kappaleen julkaisee Armada Music. Musiikkivideon on ohjannut Jaakko Manninen.

Vuoden 2019 euroviisut järjestetään 14.–18. toukokuuta Tel Avivissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt