Darude kieltäytyi aluksi viisuedustuksesta – sitten Yle iski tiskiin tarjouksen, josta hän ei voinut kieltäytyä

Suomea euroviisuissa edustava Darude kieltäytyi ensin Ylen tarjouksesta. Hetken asiaa pohdiskeltuaan, hän päätti antaa viisuille mahdollisuuden.

29.1.2019 17:48

Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, ehti jo kieltäytyä Suomen viisuedustajan paikasta.

– Ei siinä paljon houkuttelua tarvittu. Se oli yksi puhelinsoitto. Ekassa puhelussa käytiin läpi (euroviisuja) ja sanoin ei. Sanoin ei lähinnä omista suunnitelmista johtuen. Toinen syy on se, etten tiennyt osaanko tehdä euroviisubiisiä. Onko se konsepti sellainen, mihin sovin? Darude sanoo IS:lle.

Hän sanoo ajatelleensa heti aluksi, ettei hänen musiikkinsa sopisi euroviisuihin.

– Vähän aikaa funtsin siinä plussia ja miinuksia, ja soitin (UMK:n tuottajalle) Anssi Autiolle. Homman ratkaisi se, että mulle sanottiin, että saan ihan vapaat kädet biisien tekemiseen ja se on paperilla. Se oli se juttu. Saan olla tässä ihan omana itsenäni ja tehdä omannäköisen biisin,

Darude teki koko syksyn biisejä salassa.

–  Mulla oli noin 10–15 demoa. Pyysin tuottajapiiriltä lisää biisejä. Kävin läpi kaikkiaan 30 biisiä, joista kolmea aloin lopulta tekemään, Darude kertoo.

DJ tunnetaan etenkin instrumentaalikappaleistaan, mutta ne ovat viisuissa kiellettyjä. Niinpä Darude kutsui ystävänsä Sebastian Rejmanin laulamaan kappaleet. Parivaljakko on tehnyt jo aikaisemmin töitä yhdessä: he julkaisivat vuonna 2015 Moments-nimisen kappaleen.

– Sebastian on kultakurkku ja A-luokan kaveri. Ihan rehellisesti sanottuna, kun tämä jätkä astuu lavalle, niin miehet ja naiset katsoo, että onpa äijä, Darude nauraa.

Dance-musiikissa on perinteisesti kuultu naislaulajia. Darude sanoo halunneensa ehdottomasti kappaleisiin mukaan jonkun, jonka taidot hän tietää ennestään.

– Homma toimii ja olisi ollut ihmeellistä lähteä tekemään biisejä jonkun sellaisen kanssa, jota ei yhtään tunne. Että olisin pelkästään valinnut jonkun CV:n perusteella. Nyt kun ollaan tehty monta kuukautta yhdessä, niin ystävyys painaa aika paljon siinä puntarissa.

– Katsotaan, ollaanko kesäkuun alussa enää ystäviä, Rejman virnistää.

Millainen Daruden lavashow sitten tulee olemaan? Monet maat ovat luottaneet esityksissään säihkyviin paljetteihin, näyttäviin lavarakenteisiin ja ja vähäpukeisiin tanssijoihin. Nämä elementit eivät kuulosta Darudesta tai Rejmanista kovinkaan oman tyyliseltä.

– Olemme lähteneet siitä, että esitys on meidän näköinen. Ei me voida olla mitään muuta mitä me ollaan, Rejman korostaa.

– Me ollaan molemmat tosi lähestyttäviä ja avoimia. Aiomme päästää ihmiset seuraamaan tätä reissua sosiaalisessa mediassa alusta loppuun.

Tunnetaan megahitti Sandstormista

Daruden takavuosien megahitti Sandstorm oli aikanaan jättimäinen menestys ympäri maapalloa. Se ilmestyi marraskuussa 1999 Daruden Before the Storm -esikoisalbumilla. Sandstormia on kuunneltu musiikkipalvelu Spotifyssa yli 115 miljoonaa kertaa.

  • Katso alla olevalta videolta ikonisenSandstormin musiikkivideo:

Artistilta ilmestyi uusi kappale marraskuussa 2018: laulaja Jamie Lee Wilsonin kanssa tehty elektroninen Timeless-kappale.

Vuoden 2019 euroviisut järjestetään Tel Avivissa 14.5.–18.5. Suomen euroviisuedustaja valittiin tänä vuonna Ylen kutsumana, aivan kuten viime vuonna, jolloin Suomea edusti Saara Aalto. Kyseessä oli ensimmäinen kerta UMK-kisan historiassa kun kansa ei saanut valita viisuedustajaa, vaan äänesti mikä kappale kilpailuun lähetetään.

Suomen edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. UMK järjestetään tänä vuonna Logomossa, Turussa.

Yle satsasi viime vuonna euroviisuihin enemmän kuin koskaan ennen. Euroviisuhuuma päättyi viime vuonna Lissabonissa suomalaisten osalta kuitenkin pettymykseen, sillä Monsters-kappaleella Suomea edustanut Saara Aalto jäi finaalissa toiseksi viimeiseksi.

Tänä vuonna Yle piti viisuedustajan viime hetkeen visusti salassa. Viime vuonna artisti julkistettiin hyvissä ajoin jo syksyllä. Tänä vuonna Suomen esiintymispaikka viisujen semifinaalissa ehti jo selvitä ennen kuin artistia oli edes ilmoitettu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?