Saara Aalto pääsi euroviisufinaaliin - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Saara Aalto pääsi euroviisufinaaliin

Julkaistu: 9.5.2018 0:08

Saara Aalto raivasi tiensä euroviisufinaaliin.

Suomi on päässyt euroviisujen finaaliin. Edellisen kerran Suomi pääsi finaaliin vuonna 2014.

Saara Aalto esitti Monsters-kappaleensa semifinaalin lopussa, sillä hänen esiintymisnumeronsa oli 15.

Pisteet muodostuivat tuomaripisteistä ja yleisön lähettämistä äänistä.

Aalto totesi aiemmin, että hankalin vaihe euroviisuissa on päästä semifinaalista finaaliin.

– Voi olla tuurista kiinni, kenelle ihmiset äänensä antavat. Kävi miten kävi, tiedän että suomalaiset voivat olla ylpeitä esityksestä ja kaikesta tästä huomiosta, jota tähän asti Suomi on saanut.

Laulaja sanoi luottavansa siihen, että pääsisi viisufinaaliin. Hän myönsi pettyvänsä, jos näin ei kävisi.

– Olen varmasti rehellisesti sanottuna tosi pettynyt siinä hetkessä. Tietenkin olisi aivan huippua päästä esittämään esitys toisen kerran ja nähdä, miten pisteitä tulee, kun kaikki pääsevät äänestämään.

Aallon esitys oli ennakkoon jakanut viisufanien mielipiteitä.

– Viime viikkoina moni on kyseenalaistanut Saaran pääsyn finaaliin. Mutta tämän päivän harjoituksen jälkeen, jossa vietiin esitys sirkuksesta Cirque du Soleil-tasolle, luotan siihen, että hän pääsee finaaliin, euroviisusivusto Wiwibloggsissa kommentoitiin Lissabonissa tehdyn ensimmäisen harjoituksen jälkeen.

– Hän panostaa show’hun. Koreografia, portaat, tanssijat jne. Se näyttää paremmalta kuin UMK:ssa ja hänen äänensä kuulostaa mahtavalta.

Kaikki eivät kuitenkaan esitykselle lämmenneet.

– Tämä näyttää köyhän miehen Lady Gagan tai Katy Perryn lavashow’lta. Se vain näyttää halvalta, jos sitä ajattelee. En voi käsittää, miksi hyvät laulajat tarvitsevat halvan show’n.

– No, se on paljon parempi verrattuna UMK-esitykseen. Hänen asunsa on upea ja pidän siitä, mitä he tekivät taustalaululle. Lavasteet näyttävät myös paremmalta kuin se, mitä he käyttivät aiemmin. Näyttää siltä, että Saaralla on vähemmän koreografiaa, mikä tekee hyvää hänen laululleen. Mutta silti minusta tuntuu, että he heittävät hukkaan Saaran lahjakkuuden. Se näyttää ammattimaiselta, mutta siitä puuttuu kipinä.

Alla Saara Aallon esitys semifinaalissa.

Vaikka Aallon esitys jakoi mielipiteitä ennen varsinaista esitystä semifinaalissa, sai show kehuja kuitenkin tuoreeltaan Twitterissä.

Myös Saaran kilpakumppani Peyton X Factorista kehui esitystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?