Ylellä ei ole varaa lennättää Saara Aallon biisintekijöitä viisuihin – hittinikkari Aftonbladetille: ”Emme enää työskentele Ylen kanssa” - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Ylellä ei ole varaa lennättää Saara Aallon biisintekijöitä viisuihin – hittinikkari Aftonbladetille: ”Emme enää työskentele Ylen kanssa”

Saara Aallon Monsters -kappaleen tekijää Linnea Debiä ei nähdä Lissabonissa, sillä Yle ei ole suostunut maksamaan viisukonkarin lentoja ja majoitusta.

16.4.2018 8:52 | Päivitetty 16.4.2018 10:00

Ruotsissa on noussut kohu maineikkaan euroviisukonkari Linnea Debin haastattelusta. Deb on yksi niistä hittinikkareista, jotka ovat olleet kirjoittamassa Saara Aallon Monsters-kappaletta. Deb tilittää Aftonbladet-lehdelle, ettei häntä ja kappaleen toista kirjoittajaa Joy Debiä nähdä viisuissa Aallon kannustusjoukoissa yllättävästä syystä. Viisukonkarin mukaan Yle ei ole halukas maksamaan hänen lentojaan tai majoitustaan.

– Tämä on todella harmillista. Ajatelkaa jos ohjaaja tai käsikirjoittajaa ei nähtäisikään filmifestivaaleilla, Deb vertaa Aftonbladetin haastattelussa.

Linnea Deb on ruotsalainen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, joka on tehnyt todella monia Melodifestivalen -kisassa kuultuja kappaleita. Suurin ja tunnetuin kappaleista on Måns Zelmerlöwin esittämä Heroes, jolla laulaja pokkasi euroviisuvoiton vuonna 2015.

Aftonbladet kirjoittaa, että viisukappale Monsters tehtiin tilaustyönä Aallolle ja kappale valittiin Suomen viisuedustuskappaleeksi kolmen ehdokkaan joukosta.

Saara Aalto edustaa Suomea euroviisuissa kappaleella Monsters.

Aallon Monsters, Domino ja Queens -kappaleiden kirjoittajat nähtiin UMK 2018 -lähetyksessä. Deb ihmettelee Aftonbladetin haastattelussa miksi heidät lennätettiin Suomeen, mutta Yle ei ole halukas lennättämään biisintekijöitä Lissaboniin.

– Tuntui olevan tärkeää tuoda meidät Suomeen, mutta nyt meidät heitetään pois. Ikävää, että biisintekijöiden arvostus on nollassa kisassa, joka perustuu meidän työhömme, Deb puhisee.

Aftonbladet on haastatellut Ylen ja UMK:n tuottajaa Anssi Autiota, joka sanoo ruotsalaislehdelle, ettei Ylellä ole varaa lennättää Debiä viisuihin.

– Maksamme jo niin monen lennot ja majoitukset, ja ei ole kokonaan meidän päätettävissämme, että ketkä kuuluvat delegaatioon, Autio selventää.

– Haluan korostaa, että haluaisimme heidät mukaan. Biisintekijöiden pitäisi ehdottomasti olla paikalla, Autio sanoo ja kuvailee, että biisintekijöiden läsnäolo olisi tärkeämpää kuin esimerkiksi managereiden tai promoottoreiden.

– Teemme tämän yhteistyössä Warner Music Finlandin ja Saaran tiimin kanssa, ja meidän on otettava heidät huomioon, kun päätämme, ketkä kuuluvat delegaatioon, Autio sanoo lehdelle.

Linnea Deb arvioi Aftonbladetin haastattelussa, etteivät hän tai Joy Deb luultavasti enää koskaan tule tekemään yhteistyötä Ylen kanssa.

– Ei, emme aio enää työskennellä Yle kanssa, Deb sanoo.

Radio Pooki kertoi eilen verkkosivuillaan, että viisuissa nähdään Aallon taustajoukoissa hänen ex-rakkaansa Teemu Roivainen. Vuoden 2014 tangokuningas on osa Aallon viisuesitystä ja nousee Aallon kanssa Lissabonissa lavalle.

– Siinä tuli hieman muutoksia esitykseen, että otettiinkin miestaustalaulaja. Saara (Aalto) kysyi meikäläistä mukaan. Mukava päästä jeesaamaan, Roivainen paljasti Pooki Viihteellä -lähetyksessä.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen ovat työskennelleet tiiviisti yhdessä eronsa jälkeenkin. Pari kuvattuna Aallon In My Wildest Dream -konsertissa Hartwall Arenalla keväällä 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?