Markku, Marko

Euroviisut

Ylellä ei ole varaa lennättää Saara Aallon biisintekijöitä viisuihin – hittinikkari Aftonbladetille: ”Emme enää työskentele Ylen kanssa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Saara Aallon Monsters -kappaleen tekijää Linnea Debiä ei nähdä Lissabonissa, sillä Yle ei ole suostunut maksamaan viisukonkarin lentoja ja majoitusta.
Ruotsissa on noussut kohu maineikkaan euroviisukonkari Linnea Debin haastattelusta. Deb on yksi niistä hittinikkareista, jotka ovat olleet kirjoittamassa Saara Aallon Monsters-kappaletta. Deb tilittää Aftonbladet-lehdelle, ettei häntä ja kappaleen toista kirjoittajaa Joy Debiä nähdä viisuissa Aallon kannustusjoukoissa yllättävästä syystä. Viisukonkarin mukaan Yle ei ole halukas maksamaan hänen lentojaan tai majoitustaan.

– Tämä on todella harmillista. Ajatelkaa jos ohjaaja tai käsikirjoittajaa ei nähtäisikään filmifestivaaleilla, Deb vertaa Aftonbladetin haastattelussa.

Linnea Deb on ruotsalainen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, joka on tehnyt todella monia Melodifestivalen -kisassa kuultuja kappaleita. Suurin ja tunnetuin kappaleista on Måns Zelmerlöwin esittämä Heroes, jolla laulaja pokkasi euroviisuvoiton vuonna 2015.

Aftonbladet kirjoittaa, että viisukappale Monsters tehtiin tilaustyönä Aallolle ja kappale valittiin Suomen viisuedustuskappaleeksi kolmen ehdokkaan joukosta.


Aallon Monsters, Domino ja Queens -kappaleiden kirjoittajat nähtiin UMK 2018 -lähetyksessä. Deb ihmettelee Aftonbladetin haastattelussa miksi heidät lennätettiin Suomeen, mutta Yle ei ole halukas lennättämään biisintekijöitä Lissaboniin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tuntui olevan tärkeää tuoda meidät Suomeen, mutta nyt meidät heitetään pois. Ikävää, että biisintekijöiden arvostus on nollassa kisassa, joka perustuu meidän työhömme, Deb puhisee.

Aftonbladet on haastatellut Ylen ja UMK:n tuottajaa Anssi Autiota, joka sanoo ruotsalaislehdelle, ettei Ylellä ole varaa lennättää Debiä viisuihin.

– Maksamme jo niin monen lennot ja majoitukset, ja ei ole kokonaan meidän päätettävissämme, että ketkä kuuluvat delegaatioon, Autio selventää.

– Haluan korostaa, että haluaisimme heidät mukaan. Biisintekijöiden pitäisi ehdottomasti olla paikalla, Autio sanoo ja kuvailee, että biisintekijöiden läsnäolo olisi tärkeämpää kuin esimerkiksi managereiden tai promoottoreiden.

– Teemme tämän yhteistyössä Warner Music Finlandin ja Saaran tiimin kanssa, ja meidän on otettava heidät huomioon, kun päätämme, ketkä kuuluvat delegaatioon, Autio sanoo lehdelle.

 


Linnea Deb arvioi Aftonbladetin haastattelussa, etteivät hän tai Joy Deb luultavasti enää koskaan tule tekemään yhteistyötä Ylen kanssa.

– Ei, emme aio enää työskennellä Yle kanssa, Deb sanoo.

Radio Pooki kertoi eilen verkkosivuillaan, että viisuissa nähdään Aallon taustajoukoissa hänen ex-rakkaansa Teemu Roivainen. Vuoden 2014 tangokuningas on osa Aallon viisuesitystä ja nousee Aallon kanssa Lissabonissa lavalle.

– Siinä tuli hieman muutoksia esitykseen, että otettiinkin miestaustalaulaja. Saara (Aalto) kysyi meikäläistä mukaan. Mukava päästä jeesaamaan, Roivainen paljasti Pooki Viihteellä -lähetyksessä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Perhe osti rakennustarkastajalta tämän rakentaman omakotitalon – parin vuoden päästä paljastui karu totuus

  2. 2

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  3. 3

   Hoitovirhe tappaa Suomessa useammin kuin liikenne – ”Ovat nämä karmeita lukuja”

  4. 4

   Legendaarinen teinimopo palaa kesällä Suomeen – satapiikkisenä!

  5. 5

   Somessa kuhisee jo: Tätä mieltä katsojat ovat uuden Selviytyjät Suomi -kauden kilpailijoista – yksi asia hiertää ylitse muiden

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Moni Gmail-käyttäjä yllättyi: Ikävä löytö lähtevien postien kansiossa

  2. 2

   Tässä ovat uudet Selviytyjät-kisaajat – nämä 16 julkkista matkaavat jo kohti autiosaarta

  3. 3

   Viaton tarra matkalaukussasi voi pilata koko matkasi – ”On olemassa riski”

  4. 4

   Huhumylly käy kuumana: Tapparan Otso Rantakari kertoo nyt, mitä hän huusi isänsä menettäneelle Veini Vehviläiselle

  5. 5

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  4. 4

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  5. 5

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  6. Näytä lisää