Saara Aalto pisti parjatun viisuesityksensä täysin uusiksi – esitti Monstersin ensi kertaa kohun jälkeen: Näin show muuttui - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Saara Aalto pisti parjatun viisuesityksensä täysin uusiksi – esitti Monstersin ensi kertaa kohun jälkeen: Näin show muuttui

Saara Aalto esitti Liettuan viisufinaalissa täysin uudistuneen Monstersin.

Saara Aalto veti Monstersin ensimmäistä kertaa tv-kameroiden edessä UMK:n jälkeen. Koko esityksen värimaailma ja esiintymisasu olivat muuttuneet.­

12.3.2018 16:09

Laulaja Saara Aalto edustaa Suomea toukokuussa Lissabonissa järjestettävissä euroviisuissa. Aallon edustuskappaleeksi valittiin Monsters reilu viikko sitten järjestetyssä UMK2018-kisassa.

Kappaletta hehkutettiin runsaasti kansainvälisillä viisusivustoilla jo etukäteen, mutta UMK:ssa ensikertaa nähty Monstersin lavashow sai viisufaneilta ristiriitaisen vastaanoton.

Viisuasiantuntija Daniel Gould ruoti ESC Daily -sivuston haastattelussa koko UMK-kisan olleen täysi katastrofi ja suomalaisten asettaneen Aallolle aivan liian suuret odotukset.

– Ehkä on parempi, että esitys oli katastrofi kuin että esitys olisi ollut ihan ok. Muuten olisi mahdollista, että he eivät olisi tehneet esitykseen muutoksia ennen viisuja. Uskon, että esitykseen tehdään runsaasti muutoksia, Gould arvioi.

Monstersin lavashow sai osakseen runsaasti kritiikkiä.­

Saara Aalto kommentoi suomalaismedialle UMK-kisan jälkeen hänen ja Monstersin lavashow’n suunnitelleen koreografi Brian Friedmanin tekevän esitykseen mahdollisesti muutoksia.

Monsters ja kappaleen uudistunut lavashow nähtiinkin toista kertaa livenä Liettuan viisukarsinnoissa viikonloppuna, jonne Aalto oli kutsuttu esiintymään.

Liettualaisyleisölle esiteltiin suorassa lähetyksessä Aallon viisuedustuskappale Monsters, joka oli kokenut dramaattisen muodonmuutoksen vain reilu viikko UMK-kisan jälkeen.

Saara Aallon Monsters näytti vielä maaliskuun alussa hyvin erilaiselta kuin nykyään.­

Poissaolollaan loistivat viisufanien parjaama neonsävyinen asu, tanssijoiden enkelisiivet ja esityksen alussa Aallon yllä nähty musta kaapu.

Katso alla olevalta videolta Aallon esitys Liettuan viisufinaalista:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso video tästä.

UMK:ssa esityksen alussa Aalto seisoi lavalla mustan verhon takana, mustaan kaapuun pukeutuneena. Liettualaisyleisön eteen Aalto asteli mustaan ja punaiseen pukeutuneena, ilman alkuperäisestä esityksestä tuttua verhoviritelmää.

Punainen ja musta näyttävätkin olevan uudistuneen Monstersin teemavärit, sillä nyt esityksessä käytettiin valtavaa punaisen ja mustan sävyissä loistanutta taustascreeniä.

Myös miestanssijoiden asut olivat kokeneet uudistuksen. Enkelinsiivet olivat saaneet kyytiä ja tanssijat nähtiin lavalla paljasta pintaa esittelevissä mustissa asuissa.

Toisin kuin UMK:ssa, lavalla ei nähty myöskään kahta taustalaulajaa. Kappaleen puolivälissä Aallon seuraksi lavalle liittyivät mustiin sukkapukuihin sonnustautuneet naistanssijat.

UMK:ssa esityksessä nähtiin tanssijoiden heiluttelemia neonsävyisiä lippuja. Liettuassa liput oli poistettu esityksestä kokonaan.

UMK:ssa nähdyn Monstersin teemana olivat neonvärit. Uudessa esityksessä samanlaista väriloistoa ei nähty, eikä lavalla nähty myöskään liehuvia lippuja.­

Ainoat yhtäläisyydet alkuperäisen Monstersin ja uudistetun viisuesityksen välillä vaikuttavatkin olevan itse kappaleen miksaus, sekä koreografia. Sosiaalisessa mediassa on arvuuteltu onko Liettuan viisufinaalissa nähty riisutumpi versio Monstersista juuri se esitys, joka tullaan näkemään toukokuussa euroviisuissa.

Tältä Saara Aallon esiintymisasu näytti alunperin.­

Aalto itse ei ole kommentoinut Monstersin uudistunutta esitystä, mutta sosiaalisessa mediassa Liettuan viisufinaalin lavalla nähty esitys on saanut faneilta riemastuneen vastaanoton.

Viisufanit kehuvat Aallon Instagramissa esityksen olleen roimasti UMK:ssa nähtyä show’ta parempi.

– Liettuan esiintyminen oli mahtava! Pitäkää toi!

– Nyt oli parempi!

Esitys vaikuttaa somekommenttien perusteella uponneen myös viisufinaalia paikan päällä seuranneisiin liettualaisiin. Liettualaisfanit kiittelevät Aaltoa Instagramissa myös siitä, että hän esitti osan Monstersista heidän äidinkielellään.

– Rakastin esitystä! Olin areenalla ja olit aivan mahtava. Aion kannustaa sinua euroviisuissa, Aallon Instagramissa kirjoitetaan.

– Rakastin esitystäsi jo alussa, mutta kun lauloit liettuaksi niin... Se oli upeaa! Instagramissa hehkutetaan.

Sosiaalisessa mediassa myös kiitellään äänentoiston toimineen myös paremmin kuin UMK:ssa ja Aallon upean äänen päässeen oikeuksiinsa.

Tältä Aallon Monsters näytti UMK-finaalissa:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Koreografi poisti alkuperäistä esitystä kritisoineet kommentit

Monsters-kappaleen lavashow’n takana on huippukoreografi Brian Friedman, joka on luonut koreografioita esimerkiksi Britney Spearsille ja Beyoncélle. Friedman on ollut työstämässä X Factor -laulukisan lavashow’ta niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin. Friedman teki Saara Aallon kanssa tiivistä yhteistyötä jo Britannian X Factorissa, jossa Aalto sijoittui toiseksi.

UMK:ssa nähdyt esiintymisasut on suunnitellut stylisti Vesa Silver Friedmanin ideoiden pohjalta.

Friedman tunnetaan teatraalisista ja värikkäistä esityksistään, jollaista viisufanit toivoivatkin näkevänsä myös Saara Aallon UMK-esityksissä.

Friedmanin Instagram-sivu täytyi pian UMK:n jälkeen katsojien kysymyksistä, jotka halusivat tietää mikä koreografin visio Monstersin lavahow’ta suunnitellessa oli. Monet kommentoijat halusivat myös tietää aikovatko Friedman ja Aalto muuttaa esitystä Lissabonin viisulavalle.

Friedman vastasi viisufanien palautteeseen tuolloin varsin napakasti ja poisti sivultaan kaikki Monstersin lavashow’ta moittineet kommentit. Koreografi kertoi Instagramissa Monstersin esityksen kokevan muutoksia ennen toukokuussa järjestettäviä viisukarkeloita.

– Monsters voitti ja edustaa Suomea euroviisuissa Lissabonissa. Saara ja minä suunnittelemme jo kuinka esitys tuodaan viisulavalle. En malta odottaa, että pääsen tekemään tämän uskomattoman kappaleen show’n uudestaan, Friedman kirjoitti sivullaan.

Koreografi tarkensi kommenteissa haluavansa pitää Insragram-sivustonsa keskustelun sävyn positiivisena ja poistaneensa siksi esitystä kritisoineet kommentit.

– Uutta lavashow’ta Monstersille tehdään parhaillaan. Instagram-sivuni on vain positiivista keskustelua varten. Siksi poistan kaiken negatiivisuuden. En malta odottaa, että pääsemme esittelemään teille uuden esityksen teille, hän summasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?