Euroviisut

Tälläkö Suomi finaaliin? Saara Aallon ensimmäinen viisuehdokas kerää ylistystä – mutta myös kritiikkiä

Julkaistu:

euroviisut
Saara Aalto julkaisi ensimmäisen viisuehdokaskappaleensa yöllä.
Saara Aallon ensimmäinen UMK18-kappale Monsters julkaistiin keskiyön jälkeen. Suomea euroviisuissa Monsters-niminen kappale kertoo päänsisäisistä monstereista, jotka estävät ihmistä toteuttamasta unelmiaan. Aalto on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Linneá Debin, Joy Debin ja Ki Fitzgeraldin kanssa.

Aalto kertoo, että häntä itseään pidätellyt ”monsteri” on ollut se, että hän on omassa mielessään pienentänyt ja vähätellyt itseään. Kaikki muuttui, kun Aalto osallistui syksyllä 2016 Britannian X Factoriin sijoittuen toiselle sijalle.

– En anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan minä teen ne ja olen vahva, Aalto kiteyttää kappaleen ydinviestin.

– Olen koko viime vuoden käynyt läpi omaa pelkoa hyväksymisestä. Hyväksytäänkö minua sellaisena kuin olen?
 • Onko Monsters Suomen viisukappale? Katso musiikkivideo alta:


Kappale julkaistiin myös Spotifyssä. Se on kuultavissa tästä (vaatii rekisteröitymisen).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monsters on herättänyt paljon keskustelua viisufanien keskuudessa. Suosittu viisufanisivusto Wiwibloggs esittelee Aallon kappaleen sivuillaan ja kuvailee sen olevan tarttuva, takuuvarma viisuhitti.

– Parasta kappaleessa on se, että se esittelee Saaran äänen kappaleen elektrobiitistä huolimatta. Kilpailijat varokaa... sivustolla kuvaillaan kappaletta.

– Kappale on toiveikas, optimistinen ja todellinen korvamato. Näen tämän singahtavan monille vuoden 2018 viisulistoille hyvin nopeasti. Eikä kappale ole vielä edes varmuudella Saaran edustuskappale! Wiwibloggisssa hehkutetaan.

Wiwibloggsin sivuilla ja Facebookissa viisufanit kommentoivat Suomen olevan takuuvarmasti finaalissa Monsters-kappaleella.

– Näin tehdään tarttuva dancekappale. Tämä on kansainvälinen. Hyvä Suomi!

– Kappale kuulostaa hyvältä! Hyvää työtä Saara! Melkoinen yllätys. Jos ne kaksi muuta kappaletta ovat tätä tasoa, niin suomalaisilla on edessään vaikea valinta.

Myös Twitterissä viisufanit ovat samoilla linjoilla: kappaleella Suomi selviäisi taatusti finaaliin. Innokkaimmat olisivat valmiita nostamaan Suomen jo voittajasuosikkeihin Monsters-kappaleella.

– Uskomaton kappale! Jos tämä valitaan edustamaan Suomea, niin voitto on varma, Twitterissä kirjoitetaan.


Saara Aallon YouTube-sivustolla fanit kirjoittavat kappaleen tuovan heille mieleen Adam Lambertin tuotannon.

– Hetkinen, onko tämä naispuolinen versio Adam Lambertista? YouTubessa kummastellaan musiikkivideon tummanpuhuvaa tyyliä.

Palaute on pääosin myönteistä ja monet kommentoijat kuvailevat olevansa positiivisesti yllättyneitä kappaleesta.

– Tämä taitaa olla viisuvoittaja vuosimallia 2018!

– Olen rakastanut Saaraa X Factorista lähtien ja olin niin onnellinen kun kuulin Saaran edustavan Suomea viisuissa. Monsters on todellinen hitti, kertosäe on tarttuva ja jää mieleen. Haluan hänen lähtevän viisuihin tällä kappaleella, ulkomaalaiset fanit kirjoittavat tähden YouTubessa.

Viisufanit pohtivat kuitenkin muistuttaako kappale liian paljon aikaisemmin viisuissa kuultuja nopeatempoisia kappaleita.

– Rakastan Saaraa ja hänen äänensä on aina uskomaton. Kappale itsessään on hyvin tyypillinen voimakas popbiisi. Kappaleen parasta antia on Saara, mutta muutoin kappale on ihan ok, Wiwibloggsissa analysoidaan.

– Tämä ei selvästikään ole Saaran oma suosikki, sillä miksi se muuten olisi julkaistu ensimmäisenä? Viimeinen on varmasti kappaleista paras. Monsters on hyvä kappale, mutta ei mikään maata mullistava. Kiinnostaa nähdä miten se toimii lavalla.


Melodia ja sanoitukset muistuttavat monien mielestä poptähti Lady Gagan varhaista tuotantoa.

– Kappale kuulostaa Lady Gagan ylijäämäkappaleelta vuodelta 2009.

Kappale on Ruotsin voittoviisun tekijöiden kynästä

Kappaleen on tuottanut The Family, joka on tehnyt muun muassa Ruotsin euroviisuvoittaja Måns Zelmerlövin kappaleen Heroes. Fitzgeraldin ansioluetteloon kuuluu yhteistyö esimerkiksi Jonas Brothersin ja Pitbullin kanssa. Monsters-musiikkivideon on ohjannut Alex Herron.

Kappaleen lavashow nähdään ensimmäistä kertaa 3.3. Yle TV1:ssä suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto. Esityksen takana on huippukoreografi Brian Friedman, joka on luonut koreografioita mm. Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle ja on ollut työstämässä X Factorin lavashow't niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.

– Saaran biisejä, musiikkivideoita ja esityksiä on ollut suunnittelemassa ja tekemässä poikkeuksellisen taitava ja kansainvälinen ryhmä. Suomalaisten lisäksi mukana on tekijöitä mm. Ruotsista, Englannista, USA:sta ja Norjasta. Suomessa tällaisia esityksiä on tuskin koskaan nähty, ohjelman tuottaja Anssi Autio kertoo.

Saara Aallon toinen UMK18-kilpailukappale julkaistaan 16.2. ja kolmas 23.2.

Voittajabiisi valitaan 3.3. Metro Areenalta lähetettävässä suorassa lähetyksessä, jonka juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Lähetyksessä esiintyy myös Melanie C. Voittajakappale valitaan yleisön ja kansainvälisten raatien äänestyksellä.

Ota kantaa

Onko kappale viisuvoittaja-ainesta?

Kyllä 46% Ei 28% Ehkä 26%
Ääniä yhteensä 13263

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Temptation Island Suomi -sinkut Emma ja Jenna lupaavat hyvin kostean ja kiihkeän kauden: ”Kyllä siellä lippistä kudottiin”
   Viihde
  3. Formulalupaus Niko Kari sopimukseen F3-sarjan kärkitallin kanssa: ”Olen erittäin luottavainen”
   Formula 1
  4. Hollantiin siirtyvää Euroopan lääkevirastoa uhkaa jättilasku Lontoon tiloista – sopimus ulottuu vuoteen 2039
   Ulkomaat
  5. Keskustan varapuheenjohtaja Anne Bernerin lähdöstä: ”Kitkeryyttä olisi varmasti lieventänyt se, että ehdokkuudesta olisi kerrottu etukäteen”
   Kotimaa
  6. Kummelin sketsi päätyi FC Barcelonan julkaisuun – suurseura purki pettymystään sketsihahmon tuskalla
   Mestarien liiga
  7. Toinen vanhemmista pahoinpiteli pikkuvauvan hengenvaarallisesti – kumpikaan ei saa syytettä, koska varmuutta tekijästä ei saatu
   Kotimaa
  8. Sokkotestasimme 18 ja 239 euron kahvinkeittimessä valmistetun Juhla Mokan – toinen kahvi voitti lukemin 5–3
   Ajankohtaista
  9. Ystävä lähetti Jethro Rostedtille lomaparatiisista kuvan, joka sai kiinteistövälittäjän järkyttymään – paljastaa karun todellisuuden
   Viihde
  10. Kilpailu- ja kuluttajavirasto perää järeämpiä aseita pikavippifirmojen valvontaan: ”Keinot ovat 70-luvulta”
   Taloussanomat
  11. Tellervo Koivisto kukitti 100-vuotiaan lentopalloilijan – myös presidentti Mauno Koiviston pelipaita nostettiin kattoon
   Lentopallo
  12. Näytä lisää