Saara Aallon ensimmäinen UMK-kappale julki – onko tässä Suomen euroviisukappale? - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Saara Aallon ensimmäinen UMK-kappale julki – onko tässä Suomen euroviisukappale?

Saara Aallon ensimmäinen UMK18-kappale Monsters on julkaistu.

9.2.2018 0:01

Suomea euroviisuissa edustavan Saara Aallon ensimmäinen kappale Uuden Musiikin Kilpailua varten on julkaistu. Monsters-niminen kappale kertoo päänsisäisistä monstereista, jotka estävät ihmistä toteuttamasta unelmiaan. Aalto on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Linneá Debin, Joy Debin ja Ki Fitzgeraldin kanssa.

Aalto kertoo, että häntä itseään pidätellyt ”monsteri” on ollut se, että hän on omassa mielessään pienentänyt ja vähätellyt itseään. Kaikki muuttui, kun Aalto osallistui syksyllä 2016 Britannian X Factoriin sijoittuen toiselle sijalle.

– En anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan minä teen ne ja olen vahva, Aalto kiteyttää kappaleen ydinviestin.

– Olen koko viime vuoden käynyt läpi omaa pelkoa hyväksymisestä. Hyväksytäänkö minua sellaisena kuin olen?

Kappaleen on tuottanut The Family, joka on tehnyt muun muassa Ruotsin euroviisuvoittaja Måns Zelmerlövin kappaleen Heroes. Fitzgeraldin ansioluetteloon kuuluu yhteistyö esimerkiksi Jonas Brothersin ja Pitbullin kanssa. Monsters-musiikkivideon on ohjannut Alex Herron.

Kappaleen lavashow nähdään ensimmäistä kertaa 3.3. Yle TV1:ssä suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto. Esityksen takana on huippukoreografi Brian Friedman, joka on luonut koreografioita mm. Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle ja on ollut työstämässä X Factorin lavashow't niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.

– Saaran biisejä, musiikkivideoita ja esityksiä on ollut suunnittelemassa ja tekemässä poikkeuksellisen taitava ja kansainvälinen ryhmä. Suomalaisten lisäksi mukana on tekijöitä mm. Ruotsista, Englannista, USA:sta ja Norjasta. Suomessa tällaisia esityksiä on tuskin koskaan nähty, ohjelman tuottaja Anssi Autio kertoo.

– Kaikki kolme esitystä tehdään UMK-lavalla niin kuin ne tehtäisiin Euroviisuihin. UMK18: Saara Aalto -tapahtumassa on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kaikki kolme esitystä livenä, sillä vain yksi biisi voittaa.”

Saara Aallon toinen UMK18-kilpailukappale julkaistaan 16.2. ja kolmas 23.2.

Voittajabiisi valitaan 3.3. Metro Areenalta lähetettävässä suorassa lähetyksessä, jonka juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Lähetyksessä esiintyy myös Melanie C. Voittajakappale valitaan yleisön ja kansainvälisten raatien äänestyksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?