Megayllätys! Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa 2018 – yleisö valitsee vain kappaleen

Saara Aalto edustaa Suomea ensi vuoden Euroviisuissa Lissabonissa. Aiheesta tiedotettiin UMK:n tiedotustilaisuudessa hetki sitten.

7.11.2017 13:11

Yle järjesti tiistaina pressitilaisuuden Helsingissä hotelli Kämpissä ensi vuoden Uuden Musiikin Kilpailuun liittyen. UMK:ssa on valittu vuodesta 2012 eteenpäin Suomen euroviisuedustaja tv-ohjelman kautta.

Tilaisuudessa selvisi megayllätys: Saara Aalto on Suomen euroviisuedustaja 2018 Euroviisuissa Portugalissa. Ei ole vielä selvää, minkä kappaleen Saara esittää.

– Olen alusta asti ihastunut euroviisuihin. Se on jotain niin värikästä, iloista ja positiivista. Maailma tulee yhteen musiikin avulla. Musta se on vaan niin kaunista, Aalto sanoi lavalla julkistamisen jälkeen.

Espoon Metro-areenalla järjestetään suuri UMK-konsertti 3. maaliskuuta, tilaisuudessa selvisi. Konsertissa esitetään kolme kappaletta, joista yleisö saa valita, minkä Aalto esittää ensi vuoden Euroviisuissa.

Tapahtuman juonsivat euroviisulähetyksistä tutut Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen.

Aalto osallistui syksyllä 2016 Ison-Britannian X Factoriin. Ohjelmaa seurattiin Suomessa suurella jännityksellä. Aalto tuli kisassa lopulta upeasti toiselle sijalle. Voiton vei ennakkosuosikin maineen kerännyt Matt Terry.

Hiljattain uutisoitiin arveluita siitä, että Aalto saattaisi edustaa Britanniaa ensi vuoden Euroviisuissa. Brittilehti The Sunin mukaan BBC on osoittanut kiinnostusta lähettää Aalto viisuihin Britannian edustajana. Maan euroviisuedustaja valitaan vuosittain BBC:n Eurovision: You decide -ohjelmassa yleisöäänestyksellä. Tämä tieto osoittautui nyt kuitenkin tyhjäksi.

– Tuntuu henkisesti tosi hyvältä, että edustan Suomea. Olen kuitenkin suomalainen.

– Parempihan se on näin, koska britit voivat sitten äänestää mua, Aalto sanoi IS:n live-haastattelussa.

Saara Aalto esiintymässä In my wildest dreams -konsertissaan Helsingissä 15. huhtikuuta. Konsertti oli loppuunmyyty.

Suomalaislaulaja on kutsunut musiikkiaan ”eeppiseksi rakkauspopiksi”. Hän on julkaissut lukuisia omakustannealbumeita. Aalto tuli tunnetuksi vuonna 2007 sijoittuessaan Talent Suomi -kykyohjelmassa kolmen parhaan joukkoon. Vuonna 2012 Aalto tuli toiseksi The Voice of Finland -kilpailussa, ja vuonna 2015 hän osallistui UMK-kilpailuun, jossa valittiin Suomen euroviisuedustaja.

Viime vuonna Suomen euroviisuihin valittiin UMK:n kautta Norma John -muusikkoduo. He eivät päässeet kymmenen finalistin joukkoon Euroviisuissa.

Jos video ei näy, katso se Yle Areenasta tästä linkistä.

Valittiinko oikea? Kommentoi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?