Euroviisut

Euroviisujen 2017 noloimmat esitykset ja kohokohdat – ”Mitä lienee liikkunut kappaleen tekijän päässä?”

Julkaistu:

euroviisut
Ilta-Sanomien viisuraati poimi seitsemän tärppiä Kiovan euroviisujen tarjonnasta: vuoden noloin, teini-idoli, ennakkosuosikki, vaivaannuttavin...
Eurovision Song Contest 2017: Esikatselumaraton, la 6.5. TV2 klo 19.10

Tänä vuonna Eurovisionin laulukilpailussa Suomea edustaa Norma John kappaleellaan Blackbird. Suomen menestyksen jännityksen lisäksi euroviisut tarjoavat myös muita huippuhetkiä.

Ilta-Sanomien viisuasiantuntijat Pauliina Leinonen ja Tatu Onkalo valitsivat seitsemän huippukohtaa, joita voi ihastella camp-huumorilla tai sitten ihan hienon musiikin tai show’n vuoksi.

Vuoden paluu

Moldova: Sunstroke Project — Hey MammaTatu: Netti-ilmiöksi vuonna 2010 noussut ”eeppinen saksofonimies” tekee paluun, mutta eikö tämä jo silloin nähty?

Pauliina: Eihän biisissä juurikaan hittipotentiaalia ole, mutta kyllä kaikkensa antava saksofonisti tuo pisteitä. Edellinen viisubiisi oli tosin kymmenen kertaa parempi.

Voit katsoa Moldovan kappaleen täältä:


Ennakkosuosikki

Italia: Francesco Gabbani — Occidentali's Karma

Pauliina: Italia on ennakkosuosikki. Tosin ihan heti ei ymmärrä miksi. Ihan kiva rallatus, mutta mitä gorilla lavalla tekee?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tatu: Samaa mieltä. Italian kieli on aina viisuihin hyvä lisä, mutta jos tämä laulettaisiin englanniksi, kuinka paljon suosiosta jäisi jäljelle? Tässä yritetään kai kritisoida länsimaisen ihmisen new age -hörhötystä, mutta lopputulos on minusta lähinnä italialaista iskelmää jonka sanoissa ei ole oikein päätä eikä häntää.

Pauliina: Ja jos tämä voittaa, riskinä on hilpeän gorillatanssin leviäminen ympäri maailmaa.

Voit katsoa Italian kappaleen täältä:


Noloin

Romania: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It!

Tatu: Miksi, Romania, miksi? Jodlausta ja räppiä yhdistävä kappale on juuri niin huono kuin miltä kuulostaa.

Pauliina: Mitä lienee liikkunut tämän kappaleen tekijän päässä?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tatu: Ainakin tämä tullaan näkemään vuosienkin päästä niissä potpureissa, joissa viisujen väliajalla muistellaan kaikkien aikojen omituisimpia vetoja. Lavalla nähdään ainakin glitterillä vuorattuja tykkejä.

Voit katsoa Romanian kappaleen täältä:


Vaivaannuttavin

Montenegro: Slavko Kalezić — Space

Pauliina: Nyt on erotiikkaa lavalla ja lyriikoissa. Vaikka kuinka ollaan olevinaan räjähdysvalmiita avaruusaluksia, biisi jää lyhyeksi tussahdukseksi, ja esittäjä lähinnä vain noloksi.

Tatu: Tämä tanssirenkutus elää vuoden verran viisudiskoissa, mutta ainakin biisin videolla laulajan vääntelehtiminen metrisen lettinsä kanssa aiheuttaa minulle painajaisia.

Voit katsoa Montenegron kappaleen täältä:


Vuoden teini-idoli

Bulgaria: Kristian Kostov — Beautiful Mess


Pauliina: Venäjän The Voice Kidsissä menestynyt Kostov, 17, esittää hengästyttävän kauniin balladin. Noussee kärkipäähän ja on vedonlyöjienkin suosikkeja.

Tatu: Minuakin tämä ilahduttaa. Bulgarialla oli pitkään viisuissa lähinnä viihdearvoa, mutta viime vuonna oli ylivoimaisesti paras kappale ja nyt tyylikäs balladi. Voitto olisi ansaittu!

Pauliina: Eiköhän vangitseva poika puhuttelee katsojaa, joka on väsynyt viisujen viimeiseen asti tuotettuihin tanssibiiseihin.

Tatu: Australian myös 17-vuotias nuorukainen kilpailee kyllä harmillisesti samoista äänistä.

Voit katsoa Bulgarian kappaleen täältä:


Pauliinan suosikki


Belgia: Blanche — City Lights

Olen tämän lumoissa. Ei todellakaan perinteinen viisu, vaan enemmän radiosoittoon tehty. Vahva, matala naisvokaali ja yksinkertainen, mutta tarttuva, tv-sarjatunnarimainen melodia. Valitettavasti tulee alas ryminällä, koska on epäonnistunut täysin harjoituksissaan. Sääli.

Voit katsoa Belgian kappaleen täältä:


Tatun suosikki


Azerbaidzan: Dihaj — Skeletons

Tykkään aina viisuissa dramaattisista naisartisteista, mutta tänä vuonna niistä on ylitarjontaa. Dihajin synkkä teknoballadi erottui kuitenkin edukseen. Azerbaidzan laittaa yleensä hyvin paukkuja lavaesitykseen, mutta harjoituskuvien perusteella vähän pelottaa, tuleeko tästä sittenkin teatteria.

Voit katsoa Azerbaidzanin kappaleen täältä:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt